Meny

Nå får en rekke kanaler ny plass

TV: Nå får kanalene nye plasser på dekoderen. Det kan bety at du må gå gjennom favorittlisten din på nytt. Montasje: Colourbox/TV-kanalene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HD-kanalene skal opp og frem.

I dag begynner Get utrullingen av nye kanallister til sine kunder. I praksis vil det si at du som er Get-kunde vil få nye kanalnummer å forholde deg til, samt en annen rekkefølge på kanallisten. Det er HD-kanalene som nå skal prioriteres høyere.

Dette er godt nytt for dem som trodde de så NRK i HD, men som i virkeligheten så rikskanalen i standard oppløsning.

Populært prioriteres

Tidligere har for eksempel NRK 1 HD ligget på kanalplass 999. Nå flyttes den til kanalplass 1. Samme mønster gjelder de fleste andre TV-kanalene som tilbys i HD, men ikke alle.

«De mest populære kanalene som inngår i det faste delen av det nye tv-tilbudet vil ligge først i den nye kanallisten, slik at du slipper å bla langt for å finne favorittkanalen. De andre kanalene sorteres etter kategori», skriver Get på sine nettsider.

Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get. Foto: GetØyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get. Foto: Get

– Hvorfor kommer endringen først nå?

– Vi har alltid ønsket å tilby kanalene på best mulig måte, men hittil har det ikke vært mulig å lage egne oppsett for HD- og SD-bokser, sier Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get til DinSide.

Nå har de imidlertid klart det, og det vil i praksis si at du vil få HD-kanalene øverst på listen dersom du har HD-dekoder. Har du ikke HD-dekoder får du SD-kanalene øverst.

Utrullingen begynner 3. juni, og innen 17. juni skal alle kundene ha fått den nye kanallisten. Først ut er distributørens fiberkunder.

Har du opprettet en favorittliste er det mulig den må redigeres, ettersom mange av kanalene bytter plass.

Hvordan den nye kanallisten vil se ut, kan du se på Gets nettsider.  

Les også: Slik jailbreaker du Apple TV 2

Ikke alene

Men Get er ikke den eneste TV-leverandøren som nå stokker om på kanallisten. Også Canal Digitals parabolkunder vil få en ny kanalliste å forholde seg til.

Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital. Foto: Canal DigitalKenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital. Foto: Canal Digital

Kundene som har HD-dekoder, som ifølge Canal Digital gjelder de aller fleste, vil oppleve at HD-kanalene nå vil bli de nye standardkanalene på listen.

Dette gjelder imidlertid ikke alle HD-kanalene, men kun dem som viser samme innhold på både SD-kanalen og HD-kanalen.

– Med denne endringen ønsker vi at enda flere av våre kunder skal få bedre bilde og lyd. De har hatt HD-kanalene før, men da lenger ned på listen, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital til DinSide.

Nå blir det i stedet SD-kanalene som havner lenger ned på kanallisten.

– De vil ligge på kanal 140 og utover. Vi tar vare på dem, blant annet for at man skal kunne ta opptak i SD, noe som tar mindre plass, sier Pettersen. Endringen vil tre i kraft fra 13. juni og det eneste du trenger å gjøre er å skru dekoderen av og på igjen.  

Les også: Storaksjon mot streaming-tilbyderne

Kommer til høsten

Altibox har sine HD-kanaler plassert langt nede på listen, men også de varsler endringer. – Vi har planer om å endre dette til høsten, når vi lanserer det vi kaller «neste generasjon TV», sier Espen Schiager, kommunikasjonsansvarlig i Altibox til DinSide.

Canal Digitals kabelkunder har allerede HD-kanalene prioritert på kanallisten. Det samme gjelder Riks TV og Viasats kunder.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus