Minimobilen du kan ha på øret

MINI: Denne ørepluggen er både en selvstendig mobiltelefon og kan brukes som øreplugg til en annen mobil. Foto: Produsenten
MINI: Denne ørepluggen er både en selvstendig mobiltelefon og kan brukes som øreplugg til en annen mobil. Foto: Produsenten

Ørepluggen med plass til sim-kort, fullt tastatur og LCD-skjerm er en knøttliten mobil. Her er flere nyheter fra teknologiverdene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ørepluggen «CyberBlue BH901» er ingen vanlig Bluetooth-plugg. Den kommer nemlig med plass for sim-kort, fullt T9-tastatur og en knøttliten LCD-skjerm. Du kan med andre ord bruke den som en vanlig telefon, uten å måtte være knyttet til et annet apparat via blåtann. Telefonen, som er produsert av selskapet Cyber Blue i ShenZehn i Kina, støtter GSM (2G), har innebygget adressebok og kan sende tekstmeldinger. I tillegg har miniatyrmobilen Bluetooth, slik at du også kan bruke den som vanlig øreplugg for en annen mobiltelefon. (Kilde: Tek.no)

Les også: Få kinoopplevelsen rett på hodet

Megamobil til Norge

Mobiltelefonen «Galaxy Mega 6.3» er nå på vei til det norske markedet, skal vi tro Samsung. Den uttalte målgruppa for megamobilen, med hele 6,3-tommers skjerm, skal være brukere som er usikre på om det er nettbrett eller smarttelefon som dekker deres behov best. «Megastjernen,» som Samsung kaller telefonen, skulle ifølge de første ryktene komme i to varianter, hvor forskjellen var at den ene ville ha plass til to sim-kort (såkalt dual-SIM). Modellen som kommer til Norge har imidlertid bare plass til ett sim-kort. Galaxy Mega 6.3 byr på flere funksjoner som ikke har vært standard hos Samsung tidligere. Blant annet kan du koble sammen opp til åtte enheter trådløst, som kan spille den samme musikken samtidig. Videre får du funksjonen «Sound & Shot», som tar opp korte lydklipp til bildene du tar, og funksjonen «S Translate», som oversetter muntlig og skriftlig det du sier til et annet språk. (Kilde: Tek.no)

Les også: Denne mobilen har skjerm begge veier

Billig 4K-TV

Tver med 4K-oppløsning (med 4K menes fire ganger så høy oppløsning som «full HD», journ.anm.) regnes foreløpig som neste generasjons fjernsyn, og har til nå vært utilgjengelig for folk flest med tanke på pris og tilbud av 4K-innhold. Nå har imidlertid den ukjente TV-produsenten Seiki kastet seg inn i 4K-kampen, og hos TigerDirect.com kan du få en femti tommer stor 4K-TV til den nette sum av 1300 dollar, eller litt over 9300 kroner. TigerDirect har gratis frakt på dette produktet, men nordmenn må sannsynligvis benytte seg av tredjepartstjenester som sender varer fra USA – og de jobber neppe gratis. (Kilde: Tek.no)

Verdens raskeste internett

Ifølge nettsiden NyttBredbånd.no var den gjennomsnittlige hastigheten på privatnett i Norge på 12,8 megabit i sekundet, i første kvartal i fjor. En undersøkelse fra internettselskapet Akamai tidligere i år viste videre at den gjennomsnittlige topphastigheten her til lands var på 23,2 Mbit/s. Topphastigheten i Japan var til sammenligning nesten dobbelt så høy – 42,2 Mbit/s. Nå har dessuten den Sony-deleide internettleverandøren So-net begynt å rulle ut et spesielt fibernett i Japan – med en maksimal hastighet på hele 2 Gbit/s. Det nye fibernettverket kalles «Nuro», og ser ut til å være verdens raskeste privatnett. Nedlastingshastigheten kan i teorien nå opptil de nevnte 2 Gbit/s, mens opplastingen «begrenser» seg til 1 Gbit/s. (Kilde: Tek.no)

Les også: Dette er en smartklokke

Apples Retina utfordres

Toshiba utvider kolleksjonen av bærbare PC-er i toppklassen ved å introdusere en helt ny serie, kalt KIRA. Den første modellen i serien har fått navnet «KIRAbook», og er Toshibas forsøk på å utfordre Apples høyoppløste «Apple MacBook Pro 13» og Googles «Chromebook Pixel». Den 13,3 tommer store skjermen til KIRAbook-maskinen får nemlig en oppløsning på anstendige 2560 x 1440 piksler, noe som riktignok er litt lavere enn hos begge konkurrentene. Pikseltettheten er imidlertid på 221 piksler per tomme, kun seks mindre enn Apples Retina-modell. Toshiba skal visstnok lansere tre ulike utgaver av den nye bærbare PC-en, men foreløpig foreligger kun spesifikasjonene til to av dem. Den ene leveres med en Intel Core i5-3337 U-prosessor, mens en dyrere variant skal utstyres med Intel Core i7-3537 U. (Kilde: Tek.no)

Personvernpolicy