Meny

Facebook 6.0 for iOS

Nå skal det bli enklere å skrive meldinger med andre på Facebook. Illustrasjon: Kirsti Østvang

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook-appen til iPhone og iPad får nye funksjoner.

iOS-brukere går glipp av Androids nye Facebook Home, men i en fersk oppdatering av den offisielle appen til iPhone og iPad, introduseres det nye grensesnittet for å chatte med venner.

Chatheads, eller chattebobler som Facebook har valgt å kalle det på norsk, er navnet på funksjonen som lar deg skrive og motta meldinger fra andre uansett hvor du befinner deg.

Les også: Slik leser du Facebook-meldinger uten å bli sett

Slik funker det

Med Facebook Home på Android kan man bruke chattebobler uansett i hvilken app man bruker på telefonen. Dermed blir det enklere enn noensinne å kommunisere med venner og bekjente på nettsamfunnet.

På iOS er riktignok funksjonen av tekniske årsaker begrenset, så chatteboblene fungerer bare i selve Facebook-appen. Så enklere, men ikke like enkelt som på Android.

Synes du chatteboble-ikonet er plagsomt? Dra det nederst på skjermen til en X dukker opp. Dra så helt ned for å lukke det. Skjermdump: Kirsti ØstvangSynes du chatteboble-ikonet er plagsomt? Dra det nederst på skjermen til en X dukker opp. Dra så helt ned for å lukke det. Skjermdump: Kirsti Østvang

Når det tikker inn en melding spretter det opp en liten runding med avsenderens Facebook-profilbilde på skjermen. Trykker du på denne «boblen», kommer det opp et chattevindu hvor du kan skrive i vei som vanlig. Når du er ferdig, trykker du bare på boblen igjen, og så minimeres vinduet. Du vil se at ikonet blir værende på skjermen.

Som standard ligger chatteboblen øverst til høyre i Facebook-appen, men du kan lett plassere den hvor som helst på skjermen, så lenge det er langs sidene. Det er bare å dra og slippe.

Har du flere samtaler gående samtidig, vil du enkelt kunne bytte mellom samtaler ettersom boble-ikonene legger seg som en linje over meldingsvinduet, i hvert fall på iPhone. På iPad er det plassert nedover langs venstre side.

PS: Det er ikke sikkert at du får tilgang til chatteboblene med en gang du oppdaterer iOS-appen. Facebook ruller den ut fortløpende. Det tok noen timer før de dukket opp hos oss.

Les også: Facebook lanserer lydmeldinger

Rydder opp i nyhetsstrømmen

I tillegg til chattebobler kommer versjon 6.0 av Facebook for iOS også med et par andre nyheter.

Blant annet har det blitt mulig sende såkalte «stickers» (på norsk: etiketter) til hverandre i chatten. Etiketter er rett og slett bare store emoji-ikoner - altså smileys. Akkurat denne funksjonen er foreløpig begrenset til iPhone, men andre brukere kan motta etikettene, ifølge AppleInsider.

Oppdateringen kommer også med en «ryddigere nyhetsoppdatering», som Facebook selv kaller det. Dette er design-endringer som først ble kunngjort i mars, og som blant annet består av en mer bildefokusert nyhetsstrøm med enklere måter å sortere og filtrere ut oppdateringer fra venner og sider på. Endringene ser ut til å være mest synlig på iPad.

Til slutt må vi nevne at det i iPhone-appen nå er mulig å spesifisere hva slags innhold du vil se i nyhetsstrømmen din. Hvis du blar deg helt i toppen av nyhetsstrømmen, vil du få opp en meny som heter Nyhetsoppdatering. Når du klikker på den, kan du velge hvilke personer, grupper eller informasjon som skal vises frem.

Facebook 6.0 er tilgjengelig nå via App Store.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus