Meny

Gulvet som vasker seg selv

SMART-FLOOR: Gulvet som vasker seg selv er et av de nominerte forslagene i hvitevareprodusenten Electrolux' årlige designkonkurranse for studenter, DesignLab. (Alle foto: Electrolux DesignLab)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Smart-Floor kan man vinke farvel til støvsuging og gulvvask.

Hvorfor se etter en løsning, når man kan eliminere problemet? Den britiske designstudenten Svetozar Belogrozdev har gjort nettopp dette.

Ifølge Belogrozdev bruker en gjennomsnittlig husholdning 80 timer på å støvsuge og vaske gulvet i året. Men i stedet for å se på nok en robotstøvsuger eller vaskerobot som kan fikse jobben for oss, så han på gulvet: For hva om det kunne vaske og rense seg selv?

Resultatet er Smart-Floor: et hygienisk selvrensende gulv du kan glemme etter at du har lagt det. Gulvet skal lages i perforert aluminium, med et lag som absorberer væske, og koblet til et støvsugersystem i gulvlistene som suger til seg alt rusk og rask som trekker ned i gulvet.

Les også om vinduene som vasker seg selv og denne selvrensende stekeovnen

Morgendagens vaskeløsninger

Smart-Floor er et av mer enn 1.700 innsendte forslag til hvitevareprodusenten Electrolux' årlige designkonkurranse for studenter, DesignLab. I år er temaene "sosial matlaging", "naturlig luft" og "lettvint vasking".

Blant de 1.7000 bidragene er det nå 100 nominerte, og du kan stemme på din favoritt på DesignLabs nettsider.

Se flere forslag i bildekarusellen øverst i saken.

Fire norske finalister

I år er fire nordmenn plukket ut blant de hundre beste. Tre av dem har sett på løsninger for frisk luft, mens den siste har et smart matlagingskonsept, der kjøkkenutstyret skal bidra til å lære barn å lage mat.
Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus