Meny

Get kutter i analog grunnpakke

FORANDRER: På nettsidene sine informerer Get om endringene i kanalpakken. Faksimile: Get

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Get-kunder med analog grunnpakke opplevde nylig kutt i kanaltilbudet. Samtidig fikk de et par nye kanaler.

I forrige uke kunne Get-kunder med analog grunnpakke lese at en rekke kanaler skulle forsvinne. Beskjeden rullet over skjermen på de kanalene som skulle fases ut.

Get regner med at rundt 40-50.000 av selskapets kunder fortsatt benytter seg av det analoge tilbudet.

Det er kanskje heller ikke alle digital-kundene som velger digitalt i alle rom, så det kan være verdt å sjekke dersom du er usikker på hva du selv har hjemme.

Åtte ut - to inn

Torsdag var den nye pakken klar, og resultatet er færre kanaler.

– Kanalene TCM/Cartoon Network, CNN, MTV, SVT2, Viasat 4, Eurosport, Travel Channel og National Geographic vil ikke lenger være i det analoge tv-tilbudet, men vil være tilgjengelig som en del av den digitale grunnpakken, skriver Get på sine nettsider.

Inn kommer i stedet MAX og TV 2 Nyhetskanalen.

Må rydde plass

Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get, sier kanalkuttet er en del av omleggingen til det nye TV-tilbudet Get snart lanserer.

– Det nye tv-tilbudet vi snart lanserer vil gi kundene større valgfrihet og flere kanaler, og vi gjør dette for å få plass til de nye digitale kanalene. Mange leverandører har kuttet de analoge signalene helt, men vi har et ønske om å opprettholde dette som et ekstra tilbud, sier Husby til DinSide.

Han røper at det er flere HD-kanaler på vei, og også nye tjenester. Disse krever linjekapasitet, og noe av kapasiteten henter de altså fra den analoge båndbredden.

Les også: Slik blir snart hverdagen for Canal Digitals parabolkunder

... Og slik blir den for kabelkundene

– Like mange seere

Men selv om det blir færre analoge kanaler mener Husby at seerne blir tilbudt en like god pakke som før.

– TV 2 Nyhetskanalen og Max er populære kanaler med høy markedsandel. Med tanke på popularitet vil det være like mange seere med det nye tilbudet, sier han.

Han understreker at overgangen fra analog til digital er enkel for kundene.

– Alle kundene våre kan abonnere på en digitalboks og få alle de digitale kanalene. Det er bare å henvende seg på våre nettsider, til en av våre forhandlere eller til kundeservice, sier Husby.

Boksen som følger med som standard kan du lese om her.

Den «nye» kanalpakken du kan få inn uten å bruke digitalboks består av NRK 1, NRK 2, NRK 3/NRK Super, TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Nyhetskanalen, TV Norge, MAX, TV 3, SVT 1 og Disney Channel.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus