Meny

PC-en din ser deg

Tør du ta sjansen på at noen ser deg gjennom webkameraet?(FOTO: Produsenten)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere sikkerhetseksperter anbefaler nå å dekke til webkameraet på PC-en, slik at du er helt sikker på at ingen overvåker deg. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Hacking og angrep på datamaskiner blir stadig vanligere, og flere sikkerhetseksperter anbefaler nå å dekke til webkameraet på PC-en, slik at du er helt sikker på at ingen overvåker deg.

Den australske sikkerhetsanalytiker Patrick Gray innrømmer for eksempel at han pleier å klistre en lapp over webkameraet på datamaskinen for å beskytte seg, ifølge Sydney Morning Herald.

Også kryptografieksperten Whitfield Diffie innrømmer å gjøre det samme:

– Jeg stoler mer på en papirlapp enn noe program. Jeg mener: Så lenge det er et stykke papir teipet over, tar i hvert fall ikke kameraet noen bilder, uttalte han til ZDNet Australia. (Kilde: Tek.no)

Les også: PCen som lar foreldrene overvåke barna

Brillekonkurranse

Det ventes at Google lanserer sine interaktive «smartbriller» – Google Glass – mot slutten av året.

Ifølge Apple Insider mener analytiker Brian J. White at også Microsoft nå jobber med å produsere smartbriller.

Analytikeren antar at Googles produkt kommer i slutten av 2013, og at Microsofts konkurrerende brille vil bli lansert en gang i første halvår 2014. White tror videre at den første brillen, Google Glass, drar i gang en større bransjesatsing på såkalte «wearable devices» – elektronikk man bærer på seg.

Dette markedet spås av Juniper Research til å vokse voldsomt de kommende årene, og nå hele 70 millioner enheter innen 2017. (Kilde: Tek.no)

Norsk nettsky vokser

Den norske skytjenesten Jottacloud utvider, med både synkronisering og mappedeling, og går dermed i strupen på amerikanske Dropbox.

Jottacloud har eksistert siden 2008, men har først og fremst vært et sted for sikkerhetskopiering av filer.

Nå tilbys også synkronisering av filer mellom brukerens ulike datamaskiner og mobile enheter, noe som betyr at man kan jobbe på de samme filene uansett hvor man befinner seg.

Endringer som er gjort i et tekstdokument på jobben, vil ha nøyaktig de samme endringene om du åpner det igjen hjemme på kveldstid. Det vil også bli mulig å dele mapper, for eksempel med venner og kollegaer. (Kilde: Tek.no)

Facebook vil overta mobilen

Facebook har nå lansert «Facebook-mobilen» – men ikke helt slik de fleste hadde trodd på forhånd. FBs nye programvare «Home» bytter nemlig startskjermen og brukergrensesnittet i Android med et Facebook-sentrisk brukergrensesnitt. Home er altså verken en telefon eller et operativsystem, men likevel mer enn bare en app eller widget. Det første som møter deg når du skrur på en telefon med Home-grensesnittet, er «Cover feed». Denne erstatter både låseskjermen og startskjermen, og betyr at du får informasjon om hva som har skjedd på Facebook så snart du aktiverer skjermen. Du behøver dermed ikke å gå inn i en Facebook-app for å sjekke hva som har skjedd – det holder med et trykk på av/på-knappen for å aktivere skjermen. Selv om Facebook dominerer brukergrensesnittet, har du fortsatt mulighet til å kjøre alle de vanlige Android-appene. (Kilde: Tek.no)

Les også: Vi betaler mer for mobilene

Klar NetCom-lyd

Før påske lanserte Telenor «HD Voice», en teknologi som kan gi vesentlig bedre lydkvalitet på samtaler. Nå bekrefter konkurrenten NetCom overfor Amobil.no at også de har startet utrullingen av HD Voice.

Roy Nilsen, Business Relation Manager i NetCom, forteller at det i første omgang er snakk om et område rundt Drammen. Senere vil områder fra kysten i sør og oppover mot Østfold, Vestfold og Akershus bli oppgradert.

Etter det tas andre områder i landet fortløpende. Forutsetningen for å kunne ringe med HD Voice er at begge samtalepartnerne har en telefon som støtter teknologien i både maskin- og programvare, og at man er på 3G-nettet.

(Kilde: Tek.no)

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus