Beskyttende mote

RETRO: Mange vil nok nikke gjenkjennende til stilen i dette antrekket fra Gucci. Moteskaperne har utvilsomt hentet inspirasjon i fortida. (FOTO: Giuseppe Cacace / AFP / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Retro» er stikkordet for årets solbrillemodeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er det ett par briller folk flest håper de får bruk for, må det være solbriller. Ikke bare kan solbrillene gi antrekket en interessant vri – brillene beskytter også øynene dine mot skadelige UV-stråler. «Retro» er stikkordet for årets solbrillemodeller, og det er derfor ikke usannsynlig at du også kan finne et snasent par i mammas kommodeskuff. Men selvfølgelig er det også en mengde nye modeller å velge i.

Gucci er blant motehusene som har sendt briller med retrostil ned catwalken under visningene av årets vår- og sommerkolleksjoner. Flere produsenter byr på runde brillemodeller med et løft på sidene.

Les også: Dette plagget er vårens store stjerne

– All mote er relatert til noe som har skjedd før, og i år er det en miks av vår tid og svingende 1960-tallsmote i solbrillene, sier Olav Torgersen, optiker og fagsjef i Synsam.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De klassiske retrosolbriller får også selskap av mer eksperimentelle fasonger. Sort og brunt er favorittfargene for oss nordmenn, men det seiler nå opp mange solbrillemodeller i nyanser av blått, turkis, lilla og rødt, forteller markedssjef Anne Krogh Ankerstad i Krogh Optikk.

Det er ikke glitter og glorete detaljer som kjennetegner årets solbriller, men det betyr ikke at det er et kjedelig brilleår. Ulike mønster, trykk og border gjør at du ganske sikkert kan finne et par solbriller som ikke ligner på naboens.