Meny

Har utviklet en svevende datamus

SVEVER: Denne datamusen som svever over musematta, er designet for å kunne forebygge slitasjeskader i underarmen. Foto: Produsenten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne datamusen svever over musematta, ideen bak den futuristiske designen er å forhindre slitasjeskader i underarmen. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Museprodusenter i dag har mange forskjellige ting de kan skryte av. Høy sensitivitet, ergonomisk design, trådløs dataoverføring og haugevis av knapper er ofte gjengangere. De har imidlertid lite å stille opp mot «The Bat», skapt av Kibardin Design. Denne musen kan nemlig sveve.

Ifølge produktsidene er musen i foreløpig «test- og markedsføringsfase». Den holder seg visstnok oppe fra musematten ved hjelp av en stor, magnetisk ring, som kranser rundt den tradisjonelle museformen. Ideen bak den futuristiske designen er å forhindre slitasjeskader i underarmen, noe som ofte kan ramme folk som sitter for mye foran datamaskinen. (Kilde: tek.no)

Les også: Trikset som kan gi bedre batteritid

Google med to nye musikktjenester

Markedet for nettbaserte musikktjenester er allerede fylt opp med strømmetjenester som Spotify, Rdio, WiMP og Deezer, og kjøpetjenester som iTunes og Amazon MP3. Det hindrer likevel ikke søkegiganten Google i å lansere hele to nye musikktjenester. Google har et par ess i ermet: Videonettsiden YouTube og appbutikken Google Play i det mobile operativsystemet Android. De to tjenestene, som er ventet å bli lansert i sommer, baserer seg på disse to plattformene. (Kilde: tek.no)

Verdens minste telefon

Den er liten, rosa og kan sende meldinger. Phone Strap 2 er navnet, og ifølge det japanske telefonselskapet Willcom er den verdens minste og letteste telefon. Med en bredde på 32 millimeter, høyde på 70 millimeter og en tykkelse på 10,7 millimeter veier den lille krabaten bare 32 gram. Ikke stort større enn en fyrstikkeske, altså. Resten av spesifikasjonene er kanskje ikke like imponerende. Siden den er så svimlende liten, har japanerne bare klart å klemme inn et batteri som takler to timer taletid. I tillegg til rosa vil telefonen også være tilgjengelig i hvit og svart, men du må dessverre ta turen til Japan for å få klørne dine i den. (Kilde: tek.no)

Les også: Vi betaler mer for mobilene

Studenter godtar piratkopiering

De fleste norske BI- og NTNU-studenter synes piratkopiering er OK, og nesten alle har brukt piratkopierte programmer. Det viser en undersøkelse gjennomført på vegne av Business Software Alliance Norge. 79 prosent av de spurte har benyttet piratkopier på sin private datamaskin, og 64 prosent mener dette er helt akseptabelt. I jobbsammenheng er bildet ganske annerledes – kun 19 prosent vil gå med på å bruke ulovlige kopier på jobben. (Kilde: tek.no)

Les også: Denne PCen kan du kjøre over med en bil

Fatwa mot 3G

Teknologi er roten til alt ondt, i alle fall om vi skal tro prestestyret i Iran. Fire ayatollaer har nemlig utstedt en fatwa mot 3G – mobilteknologien som gjør det mulig å overføre tekst, bilder og video relativt raskt i forhold til tidligere. Det melder Al-Monitor. En fatwa er en domsavsigelse i islam, utstedt av en ekspert på religiøs juss. Årsaken til den drastiske fordømmelsen er at teknologi som 3G åpner for nye muligheter for kommunikasjon utenfor myndighetenes totale kontroll. Det iranske presteskapet frykter «moralsk forfall», og da først og fremst spredning av pornografisk materiale. (Kilde: tek.no)

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus