Meny

Kjøp bolig i Oslo uten å blakke deg

RIMELIG BOLIG: Leiligheten på Lambertseter er lys og pen. FOTO: Aktiv Eiendomsmegling

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kom deg ut av indre by og få en tre ganger så stor leilighet for pengene.

Boligmangel og skyhøye boligpriser i Oslo er et kjent tema. Unge som skal ha sin første leilighet sliter med å oppfylle krav om egenkapital og å klare å betjene høye boliglån.

Men hvis du klarer å være litt åpen til sinns og ta en titt i de mindre hippe bydelene, kan du fortsatt få mye bolig for pengene.

Et kjapt søk på finn.no viser at du får mer bolig for pengene ved å bevege deg litt utenfor ring 2. Lavere bokostnader gir også mer penger til overs til å bruke på morsommere ting enn gjeld.

Det finnes faktisk fortsatt leiligheter som koster mindre enn 1 million kroner. Fredag 15. mars lå det én leilighet ute med prisantydning på 850.000 (907.000 inkludert fellesgjeld).

Den ligger like ved t-banen som tar deg rett ned til sentrum.

For lignende leiligheter på Sagene og Grunerløkka må du betale nærmere 1,4 millioner kroner.

Billig utenfor sentrum

Hvis du har 1,5 millioner kroner kan du sikre deg leiligheter på rundt 60 kvadratmeter hvis du er villig til å styre unna trendstedene.

Daglig leder hos DNB eiendomsmeglingskontor på Mortensrud, Haleem Wahid, mener mange undervurderer områder som Søndre Nordstrand og Furuset.

- Søndre Nordstrand, Grorud og Furuset har alle nærhet til marka og offentlig kommunikasjon og er i vekst. Det er eksempler på flotte steder som er undervurdert av mange og hvor man fortsatt kan få mye for pengene, sier Wahid.

Åge Pettersen, kommunikasjonssjef i OBOS, anbefaler folk på boligjakt å sjekke områdene nøye før de slår til og byr.

- Det kan være store variasjoner i pris innenfor et geografisk lite område. Men de rimeligste områdene i Oslo er Søndre Nordstrand, Furuset, Ellingsrud og Romsås, sier Pettersen til klikk.no

Han mener det er stadig flere som ser de gode kvalitetene ved drabantbyene i hovedstaden.

- En del områder, som Lambertseter, mangler større leiligheter. Men bortsett fra det er området svært populært og har steget i pris de siste årene.

Færre billige bydeler

Prisstatistikken til Norges Eiendomsmeglerforbund taler for seg. Bydelene Søndre Nordstrand, Stovner og Grorud er Oslos klart billigste bydeler med en snittpris på mellom 30.000 og 32.000 per kvadratmeter. For hele Oslo er snittprisen 45.317 kroner. De desidert dyreste bydelene er Frogner, Nordre Aker og Ullern.

- Det er stadig færre steder i Oslo hvor man kan få mye for pengene. Det er rimeligere i Groruddalen og på Søndre Nordstrand, slikt det tradisjonelt har vært. Andre steder som Sagene og Torshov var rimelige for noen år siden, men har nå steget. Det er færre steder for de store kuppene, sier kommunikasjonssjef i NEF, Svein Strømnes.

Les også:

14 ting du vasker rent med Cola

- Maskeringsteip er for amatører

Rengjør ovnsristen mens du sover

Her får du laftehytter til under millionen

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus