Skaffet sørgende til begravelse via Facebook

ET VERDIG PUNKTUM: Flere hundre ukjente møtte opp for å ta farvel med krigsveteranen James McConnel (70). Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
ET VERDIG PUNKTUM: Flere hundre ukjente møtte opp for å ta farvel med krigsveteranen James McConnel (70). Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 200 mennesker møtte opp i begravelsen til en krigsveteran uten venner eller nær familie takket være en prests oppfordring på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen av de sørgende gjestene som stilte opp i begravelsen til avdøde James McConnell (70), som døde på et pleiehjem i Southsea i forrige måned, kjente avdøde, melder BBC.

Da ansatte ved pleiehjemmet fryktet at de ville bli de eneste som møtte opp i begravelsen hans, tok en prest affære og la ut en oppfordring på Facebook-gruppen til Royal Marine Association.

Presten Bob Mason oppfordret til å vise den avdøde krigsveteranen respekt ved å gi ham en verdig begravelse.

Les også: Mann møtte opp i sin egen begravelse

Flere hundre tok utfordringen

På Facebook skrev Mason blant annet:

«Mine damer og herrer. I vår tid er det tragisk at et menneske kan komme til å forlate denne verden uten å ha sørgende ved sin side. Jeg er sikker på at mange vil være enige med meg om at denne mannen fortjener å dra herfra på en mer verdig måte. Hvis det er mulig, håper jeg dere vil møte opp og vise denne veteranen respekt!».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

At flere hundre ukjente tok oppfordringen på strak arm, var i overkant av hva presten hadde forventet. Mer enn 63.000 Facebook-brukere har i tillegg trykket «Liker»-knappen på oppfordringen, så alt tyder på at det har blitt satt et verdig punktum på den gamle, inntil nylig, ukjente krigsveteranens liv.

Les også: - Vi kan ikke snakke til de døde

– Marinekorpset er familie

En tidligere offiser i den britiske marinen, Danny Marshall, mente under begravelsen at det ikke var riktig at McConnell ikke hadde noen familie:

«Det ble feilaktig sagt at han ikke hadde noen familie. Marinekorpsets familie er større og bedre enn de fleste av dere er klar over. Vi er alle i familie og vil alltid være det», sa han.

Presten Mason ble svært rørt av all responsen, og postet derfor en stor takkehilsen til alle som hadde møtt opp på Facebook etter begravelsen:

«Det store flertallet av dere som møtte opp her i dag kjente ikke James McConnell, men ville likevel gi ham et verdig farvel. Jeg takker dere for deres vennlighet og generøsitet».