Ambassadørbolig på tilbud

Bildene er gjengitt med tillatelse fra Fortress. Foto: Zentuvo

Canada forsøker på ny å selge sin enorme ambassadørbolig på Bygdøy. Nå slår de av prisen med 10 millioner. Det er ikke nok, tror luksusmegler Miguel Sørholt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dyreste boligen som ligger ute til salg på nettstedet Finn.no for øyeblikket, er Canadas enorme ambassadørbolig på Bygdøy i Oslo. Den har en prisantydning på 110 millioner kroner.

Da den ble annonsert for første gang i fjor sommer, uttalte advokat Johan Kjetil Høgevold, som har fått salgsoppdraget, til Finansavisen at canadierne ville kreve minst 120 millioner kroner for prakteiendommen.

Nå ligger eiendommen ute for salg på ny, med et avslag på 10 millioner i prisantydningen.

For 110 millioner kroner kan du nå sikre deg en tomt på nesten 16.000 m2, med en hovedbygning som har et bruksareal på drøyt 1200 m2 og en portnerbolig på 260 m2.

«Eiendommen ligger majestetisk, fritt og vakkert på Bygdøynes, omringet av et parkanlegg man ubeskjedent må kunne si har et nærmest royalt tilsnitt», heter det i annonsen.

Se eiendommen i bildegalleriet over.

Les også: Stoltenberg bor helt gratis i praktbolig

– 110 millioner er for dyrt

Ifølge luksusmegler Miguel Sørholt er ambassadørboligen og tomta i Bygdøynesveien 15 helt klart en unik eiendom. Men det gjør den også vanskelig å selge.

Ifølge Sørholt, som jobber med å selge luksuseiendommer i Oslo vest, er det generelt sett vanskelig å finne folk som har over 100 millioner å bruke på en slik eiendom. Utviklingen i finansmarkedet har gjort folk mindre villige til å betale så mye, mener han.

– Grunnlaget for at den ikke er solgt er at den er for dyr i forhold til hva folk mener de vil gi. Jeg mener det ikke er nok å sette den ned fra 120 millioner til 110 millioner. Hvis noen var villige til å gi 110 millioner, så ville det blitt lagt inn et bud i forrige runde, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Forsvarssjefens husleie for luksusbolig redusert til 998 kroner

- Stor usikkerhet

I tillegg knytter det seg stor usikkerhet til denne eiendommen, mener Sørholt.

– Den som kjøper eiendommen kan risikere å få en del restriksjoner, både på bygget og på tomten. Grunnen til at den ikke har fått det allerede er nok at den er eid av ambassaden, så det ville på en måte være å forgripe seg på et annet lands eiendom.

Usikkerhet knyttet til en slik investering kan bli kostbar:

– Du kan risikere at du har planer du ikke får gjennomført. For eksempel er det ikke sikkert du vil få lov til å dele opp eiendommen og bygge 16 eneboliger, tror megleren.

– Det blir som å kjøpe en eiendom med håndjern, sier Sørholt.

- Hvor mye mener du den er verdt?

- Jeg vet ikke, men jeg tror 110 millioner er langt unna det noen er villige til å betale, sier luksusmegleren til ABC Nyheter.

Les også: – Politikerne bør gjøre noe med boligskatten

Dyreste eiendom 255 millioner kroner

Ifølge Norges eiendomsmeglerforbund er dette en av de dyreste eiendommene som har ligget ute for salg de senere årene.

– Det er lenge siden det er solgt boliger i den prisklassen, sier kommunikasjonssjef Svein Strømnes til ABC Nyheter.

Han legger til at det er vanligere med næringseiendom i denne prisklassen:

– Hvis den omsettes som privatbolig vil den komme veldig høyt opp, sier Strømnes.

Om ambassadørboligen skulle bli solgt for 110 millioner, er det likevel et stykke opp til de tre dyreste boligene i Norge.

Ifølge HegnarOnline er den dyreste Munkebakken, til 255 millioner kroner (Arne Fredly).

Andreplassen innehas av Kavringen Brygge 3 på 160 millioner kroner (Olav Nils Sunde) mens tredjeplassen innehas av Strømstangveien 9 med 135 millioner kroner (Erik G. Braathen).

Personvernpolicy