Dongeri fra topp til tå

LAG PÅ LAG: Franske Balmain tar dongeri på alvor denne sesongen. Dette antrekket er hentet fra motehusets vår- og sommerkolleksjon. (FOTO: Gruber / Fashion Wire Daily / Sipa USA / NTB scanpix)

Bukser, kjoler, skjorter, jakker og sko; i vår og sommer får du alt i olastoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens noen trender forsvinner like fort som de kom, er det andre som er langt mer utholdende. Jeans, eller på godt norsk olabukser, er et eksempel på det siste. Denimstoffet finner også stadig veien til andre plagg, og dette året er ikke noe unntak.

Blant motehusene som har krydret vår- og sommerkolleksjonen 2013 med denim, er Balmain, Tommy Hilfiger, Phillip Lim og Chanel, skriver Elle. Du finner selvfølgelig bukser, men også kjoler, skjorter, jakker og sko, blant plaggene.

Les også: Slik finner du den perfekte jeansen

Dongeristoffet skal ha sin opprinnelse i India, der det tykke bomullsstoffet ble vevd til bruk i klær og seil. Stoffet ble kalt dungr? på hindi, noe som senere har blitt til dungaree på engelsk og dongeri på norsk, ifølge Wikipedia. Stoffet kalles også denim, og da fra fransk «de Nîmes», som betyr «fra (byen) Nîmes». I den vestlige delen av verden gjorde klesgründeren Levi Strauss god butikk med dongeribukser fra midten av 1800-tallet. Buksene la grunnlaget for det kjente jeansmerket Levi's.

Lar du deg inspirere av årets blå dongerimote, kan det godt hende du også finner noe innerst i klesskapet som fortjener en ny vår.

Personvernpolicy