- Flørting gir best resultater når sola skinner

FLØRT I SOLA: Sjansen for å lykkes med en flørtende tilnærming øker om sola skinner, ifølge fransk forskning. Foto: Colorubox.com
FLØRT I SOLA: Sjansen for å lykkes med en flørtende tilnærming øker om sola skinner, ifølge fransk forskning. Foto: Colorubox.com

Om du har et godt øye til noen kan det være lurt å spare flørtingen til en solskinnsdag, ifølge ny forskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske forskeren Nicolas Guéguen ved Université de Bretagne Sud har tidligere forsket på blant annet hvordan det å bruke rød lebestift kan øke mengden tips en servitrise får.

Nå står han bak en ny studie der en 20 år gammel kjekkas flørtet med 500 kvinner mellom 18 og 25 år, som gikk alene på gaten, og ba om å få telefonnummeret deres.

Den unge mannen henvendte seg til kvinnene både på solfylte dager og dager med mye skyer, men temperaturen lå på omtrent den samme alle dagene og forsøket ble ikke gjort mens det regnet.

Resultatene viser at kvinnene var mer mottagelige for flørting og mer villige til å gi ut telefonnummeret sitt, på solskinnsdager. Mer enn 22 prosent av kvinnene delte telefonnummeret når solen var ute, sammenlignet med rett under 14 prosent som gjorde det samme når det var overskyet vær.

Forskerne mener forklaringen kan ligge i at humøret påvirkes positivt av solskinnet.

Tidligere forskning har vist at folk flørter mer og utveksler telefonnumre oftere dersom det er gode lukter, romantisk musikk eller visse farger i omgivelsene, skriver forskerne i studien som er publisert i tidsskriftet Social Influence.

Sjekk flørteværet der du er.

Personvernpolicy