Åpen for alle - alltid

Så mye kan du gjøre med så lite

MODERNE: Til og med projektor og lerret har de fått plass til i den svært beskjedne New York-leiligheten. (Foto: Lifeedited.com)
MODERNE: Til og med projektor og lerret har de fått plass til i den svært beskjedne New York-leiligheten. (Foto: Lifeedited.com)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er utrolig hva en får plass til på 39 kvadratmeter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingenting er vel mer naturlig enn å bruke New York som utgangspunkt når en ønsker å undersøke hvor mange rom og hvor mye plass det er mulig å skvise ut av 39 usle kvadratmeter. Graham Hill, som noen få kanskje kjenner fra det økologisk fokuserte nettstedet Treehugger, er åpenbart så glad i den amerikanske byen at han ønsker å bo der nesten for enhver pris.

Prosjektet hans har fått navnet "Lifeedited", eller "livet i redigert form" om vi skal forsøke oss på en litt klønete norsk oversettelse.

Les også: Ikeas nye TV er ikke for alle

Ideellt utgangspunkt

Utgangspunktet for prosjektet er idealistisk, og Hill ønsker å demonstrere at det er mulig for moderne, materialistiske bymennesker å klare seg med færre ting på et mindre område.

Åstedet for eksperimentet er altså kun 39 kvadratmeter, og rommer ikke mer enn et stort oppholdsrom, bad og kjøkken. Med til dels svært kreative grep har Hill og hans arbeidslag klart å vri svært mye mer ut av leiligheten enn de få, små kvadratmeterne først antyder.

En av hemmelighetene er den flyttbare veggen, som også er et skap. Den kan blant annet dele rommet i to, og med nedfellbar sengeplass, inkludert en køyeseng med plass til to personer, har en plutselig en slags tre-roms leilighet på natten. Sengeplassen stues raskt sammen når dagen igjen gryr.

Les også: Her skjules en utrolig TV-hemmelighet

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Plass til det meste

I et av skapene finner en dessuten ti stoler som kan stables sammen når de ikke er i bruk, men som raskt blir et spisebord med plass til en ganske stor vennegjeng. Bordet ser ut som en integrert del av en kommode når det ikke er i bruk, mens det hurtig foldes ut når middagen er klar. Se alle de smarte løsningene her! (Artikkelen fortsetter etter bildespesialen)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikk for å se stort bilde

KLIKK HER FOR Å SE ALLE 66 BILDENE"Lifeedited"-leiligheten har også fått plass til nødvendigheter som luftkondisjonering, projektor med vegglerret hvor en kan se film og TV, en slags kontorplass, et relativt omfattende kjøkken med både oppvaskmaskin og stekeovn, et sykkelstativ-skap som gjør at sykkelen knapt tar plass i det hele tatt, og et dedikert område for lading av mobile enheter eller liknende.


Skaper Graham Hill har ikke planer om å gjøre dette til et engangsprosjekt. Det er allerede laget to slike "redigerte" leiligheter, og Hill er i dialog med flere utviklere om å implementere mange av løsningene i mer omfattende prosjekt, inkludert leiligheter som strekker seg over flere etasjer.