Dette er en smartklokke

SMART: Med «Pebble» kan du for eksempel kan få varsler fra mobilprogrammer rett inn i klokka. FOTO: Produsenten
SMART: Med «Pebble» kan du for eksempel kan få varsler fra mobilprogrammer rett inn i klokka. FOTO: Produsenten

Den ser ut som en vanlig klokke, men kan gjøre så mye mer. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dingsen «Pebble» ser ut som en vanlig klokke, og festes på armen som et armbåndsur, men kan kobles til smarttelefonen din med Bluetooth. Dette gjør at du for eksempel kan få varsler fra mobilprogrammer rett inn i klokka. Det er vanlig å kunne styre Wimp eller Spotify via Bluetooth-enheter, så det er rimelig å anta at det vil fungere med Pebble også, slik at du kan bruke smartklokka til å styre musikkspilleren i mobilen din. Foreløpig kommer Pebble med skjermdesign som for eksempel analog klokke, binært ur eller forskjellige digitale klokker, samt en tekstklokke. Pebble har fått økonomisk støtte via kickstarter.com, og de som har vært med på å finansiere prosjektet, står først i køen når smartklokka kommer i januar/februar. (Kilde: Tek.no)

Les også: Bokstavelig ur

Steng Live Messenger nå

I november i fjor bekreftet Microsoft at Windows Live Messenger, også kjent som MSN Messenger eller bare MSN, skulle legges ned. Nå er den endelige datoen satt, og 15. mars i år dras pluggen ut for godt. Beskjeden fra Microsoft er klar: Hvis du ønsker å beholde MSN-kontaktene dine, bør du flytte Windows Live-kontoen din til Skype i stedet. Hvis du installerer Skype – eller som Microsoft skriver, «oppdaterer til Skype» – og logger inn med samme ID som du bruker på Live Messenger, vil alle kontaktene dine flyttes over automatisk. Dersom du har Skype-konto fra før, vil du få mulighet til å smelte sammen de to kontaktlistene, så du slipper å miste noen. (Kilde: Tek.no)

Tynn med full HD

På CES-messen (Computer Electronics Show) i Las Vegas viste det kinesiske elektronikkselskapet ZTE det som angivelig er verdens tynneste smartmobil med fem tommers full-HD-skjerm. Telefonen heter «ZTE Grand S», og skjermen har like mange bildepunkter som en moderne flatskjerm med full HD. Også kameraet skal være blant det ypperste du kan få på en mobiltelefon. Oppløsningen er på 13 megapiksler, og du kan selvsagt filme video i full HD. Med oppløsning på 1080 x 1920 punkter har skjermen bildepunkter nok til å vise en vanlig nettside nøyaktig slik den fremstår på en PC. Det tilsier at du ikke trenger å gå til en mobiltilpasset side for å hindre at det meste av innholdet havner utenfor skjermen. (Kilde: Tek.no)

Les også: Få kinoopplevelsen rett på hodet

Liten stor minnepinne

Kingston har nå lansert minnepinnen «DataTraveler HyperX Predator 3.0», som kan holde på en hel terabyte med data. Med en skriveytelse på opptil 160 MB/s og en leseytelse som kan strekke seg til 240 MB/s, skal dette være det raskeste Kingston har i stallen. Minnepinnen er basert på USB 3.0, men er bakoverkompatibel med USB 2.0 – som da vil gi deg 30 MB/s begge veier. Pinnen er 7 cm lang, 2,6 cm bred og 2,1 cm høy. Kabinettet er laget av metall og skal være ekstra motstandsdyktig mot støt og andre påkjenninger. For å beskytte selve USB-kontakten kan du trekke kabinettet ut over kontakten. Modellen vil komme en gang i første kvartal, men prisen er fortsatt ukjent. (Kilde: Tek.no)

Ny TV-programvare

Samsung har tatt tak i programvaren på TV-ene sine, og et nytt grensesnitt baserer seg på flere ulike hovedskjermer. Det første som vises når du skrur på TV-en, vil være «On TV»-skjermen. Her får du informasjon om hva som vises på TV akkurat nå, samt en kort liste over kommende programmer. Den andre hovedskjermen heter «Movies & TV Shows». Dette er video-on-demand-delen av Samsungs programvare, som lar deg strømme videoer og TV-serier direkte på TV-en. Tredje hovedskjerm er området for bilder, video og musikk. Her kan du bla deg igjennom bilder og filmer, samt zoome inn på områder du liker, ved å veive litt med armene. Neste hovedskjerm kalles «Social» og henter inn videoer, bilder og annen info fra alle sosiale tjenester du bruker, for eksempel Facebook. (Kilde: Tek.no)

Personvernpolicy