Kvadratisk vinter

BREDSKULDRET: Den franske designeren Olivier Rousteing har krydret Balmains vinterkolleksjon med sydde ruter, som på denne bredskuldrede skinnjakka. (FOTO: Benoit Tessier / Reuters / NTB scanpix)

Vatterte plagg med firkanter finnes overalt i vinterens motebilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du trenger ikke å lete lenge blant vinterens kolleksjoner for å finne vatterte plagg, gjerne kalt quilt. Spesielt mange jakker har sprunget ut av det quiltede motebildet, men det finnes også en rekke plagg med quilt i detaljene.

Tradisjonelt er quilt et teppe som består av flere lag med stoff, og gjerne med ull, polyester eller bomull i det midterste laget. Men en quilt kan også bestå av et fram- og bakstykke uten noen lag i midten. Selve quiltingen er mønsteret som dannes på kryss og tvers over teppet når lagene sys sammen – gjerne i ruter.

En av sesongens kjoler fra italienske Sportmax kombinerer glanset quilt med rene linjer i den svarte overdelen. Franske Balmain har blant annet vatterte skinnjakker. Rutete mønster av tråd har også nådd kjeder som Vila, Vero Moda, Zara, MQ og Bik Bok. Små, sydde kvadrater tett i tett gjør uten tvil et ensfarget tøystykke mer interessant.