Gavetipsene til deg som er sent ute

Fortsatt ikke for sent: Selv på julaften kan du rekke å ordne gaver som mottageren vil sette pris på. Du trenger ikke engang å forlate hjemmet. (Foto: Colourbox)
Fortsatt ikke for sent: Selv på julaften kan du rekke å ordne gaver som mottageren vil sette pris på. Du trenger ikke engang å forlate hjemmet. (Foto: Colourbox)

Sats på forbruksvarer eller gode formål. Det siste alternativet kan også gi deg skattefradrag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mangler du fortsatt de siste gavene? Fortvil ikke, her er tips til siste liten gaver vi i DinSide-redaksjonen tror vil falle i smak.

Gavene kan du ordne på nettet, i dagligvarebutikken, eller til og med på bensinstasjonen.

Gavekort kan du gjerne styre unna. Hvert år kaster nemlig nordmenn bort svimlende 2,5 milliarder kroner på gavekort som ikke blir brukt.

Cash is king

Også MasterCard gavekort fra DNB er blant variantene vi er skeptiske til, rett og slett fordi det er bedre å gi kontanter: Kontanter er mer fleksibelt enn hvilket som helst gavekort, og mottakeren kan bruke pengene til sparing eller forbruk, alt ettersom.

Vil du sikre at mottakeren bruker pengene til noe fornuftig kan du sette inn et konto på vedkommendes BSU-konto, men da må du forsikre deg om at du ikke gjør denne skattetabben.

Å glede noen andre er kanskje den største glede? (Faksimile: Røde Kors)Å glede noen andre er kanskje den største glede? (Faksimile: Røde Kors)

Gave med trippel glede

Har du noen på gavelisten din som verken trenger eller ønsker seg noen ting?

Da kan bidrag til et godt formål være løsningen. Hos eksempelvis Redd Barna kan du skrive ut et gavekort, slik at du har noe å legge under treet i kveld. Gavemottager og mottagerorganisasjonen setter nok like stor pris på gaven – og på toppen av det hele får DU skattefradrag for bidraget du gir.

Du må bare sørge for at organisasjonen er godkjent av ligningsmyndighetene.

Mat og andre forbruksvarer

I år som julaften faller på en mandag holder de fleste dagligvarebutikker åpent. Og her finner du jo produktene som folk bruker hver eneste dag.

Sett sammen varer som pasta, pesto, parmesan, og olivenolje – og vips har du en fin italiensk gave for ganen. Med litt cellofan og gavebånd har du dessuten en lekker presang. Det samme kan du gjøre med hygieneprodukter som sjampo, balsam og fuktighetskrem.

Les også: Slik får du olivenoljen til å vare lenger

Eller hva med en app eller to?

Fra Apples App Store for iPhone, iPad og iPod Touch, kan en app som faktisk koster litt være en fin gave å gi i siste liten.

Oppskriften er enkel. Finn appen du har lyst å gi bort. Trykk på pila øverst i høyre hjørnet, og velg gave-symbolet som så kommer opp. Deretter skriver du inn den heldige mottakerens e-post-adresse, og om gaven skal leveres «i dag», eller på en bestemt dato – som i vårt tilfelle gjerne er 24. desember 2012.

Du kan også legge inn en hyggelig beskjed til mottakeren, eller du kan eventuelt legge inn en beskjed full av LOL-er og ROTFLMAO-er hvis du er så morsom at du gir en bikini-app til en kamerat. Det er ditt valg.

Reiser eller andre opplevelser

Trenger du gave til partneren din, en i familien eller andre du kjenner godt, og som du vet KAN reise eller bli med på en opplevelse?

Da kan du kjøpe reisen eller konsertbillettene, og få beviset i samme øyeblikk.

Rull utskrift av bestillingsbekreftelsen pent sammen og knyt et rødt silkebånd rundt, eller putt i en ramme, og vips, du har en fin og attraktiv gave! Husk bare at det er lurt å benytte kredittkort ved bestilling, slik at pengene ikke er tapt om aktøren du handler med går konkurs.

Fra nødbutikken fremfor noen: Bensinstasjonen

Kjedelig og dyrt, men nødvendig. Selv om nordmenn vasker bilen sjelden, så svarer en av fem av DinSides lesere at de vasker bilen en gang i uken eller oftere, mens flere enn halvparten vasker minst en gang i måneden. Noen ferdigbetalte bilvasker kan derfor være en populær nødgave.

Sjekk med mottakerens lokale bensinstasjon, eller kjeder som ligger nær der han eller hun vanligvis kjører. Og som vanlig: Pass deg for løsninger som går fort ut på dato.

Les også: Slik vasker du bilen i kulden

Vil du ikke gi noe så «gavekort-aktig», så foreslår vi at du velger noe fra tilbehør-hyllene på stasjonen, fremfor å gå for de vanlige konfektboksene eller litt slitne blomsterbukettene.

Spylevæske og Wunderbaum til mottakere med sans for humor? Bilpleieutstyr til de som liker å stulle og stelle? Førstehjelpsutstyr og refleksvest ? Eller hva med en god isskrape?

Personvernpolicy