Meny

Interiør gis bort gratis

På nettet gis det bort både kinostoler og solblekede sofaer

GRATIS: En sofa som er bleket av sollyset og avdankede kinostoler, alt finner du gratis på Finn.no. © Skjermdump: Finn.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det er bare en brøkdel av det som gis bort gratis.

Det sies at ingenting kommer gratis her i livet, men det stemmer faktisk ikke helt. For om du er villig til å organisere henting selv, ja, så kan noe av det du trenger for å skape et personlig interiør bli ditt uten at det koster deg så mye som en krone. På Finn-torget og hos Zett.no finnes det nemlig en helt egen seksjon for ting som gis bort - og er du heldig, ja, så finner du akkurat det du leter etter blant de flere tusen annonsene som til enhver tid ligger ute på nettsiden.

Nordmenn er blitt både flinkere til, og også hektet på å innrede med brukte gjenstander hjemme. For mange er dette av økonomiske årsaker, mens det for andre kanskje bunner i et ønske om å innrede med en bærekraftig vri og et mål om å ikke kjøpe alt nytt.

- Det er tydelig at det er mange som er blitt flinkere til å tenke miljø og gjenbruk, forklarer PR- og informasjonssjef i Finn.no, Lene Kallum, til Bonytt.no.

- Så istedet for å kaste ting man selv ikke trenger lengre eller er lei av å ha hjemme, så forsøker man å bli kvitt tingene ved å rett og slett gi dem bort.

Kallum forklarer at det til enhver tid finnes mange flotte gratiskupp å få tak i på Finn-torget. Og her er noen av dem:

1. Kjøkken

Om du bor i Oslo-området og har tilgang på bil og tilhenger, ja, så er det bare å kjøre og hente dette Norema kjøkkenet - som GIS BORT. Ta med deg en medhjelper, for kjøkkenet må man skru ned selv for å kunne ta det med seg. Både kjøkkenvifte og oppvaskmaskin medfølger, så her snakker vi kupp.

Hent et gratis kjøkken i dag.

BILLIGERE BLIR DET IKKE: Dette kjøkkenet får du helt gratis - om du skrur det ned selv. © FOTO: Skjermdump fra Finn.no

2. Jøtul vedovn

Bor du i Ringsaker Hedemark-området har du mulighet til å skaffe deg en gammel Jøtul vedovn. Den "må restureres før bruk", som det står skrevet i annonsen. Blant annet er det en sprekk i støpejernet, men brennplatene inni ser bra ut, ifølge selger.

3. Retro skatoll

Det er mange som har forelsket seg i en litt retro stil hjemme, og hører du til blant den gruppen, ja da er nok dette skatollet perfekt for deg og ditt hjem. Og mm du i tillegg liker å pusse opp gamle møbler, og kanskje sette ditt eget preg på ting, ja, da er det bare å sette seg i bilen og hente denne lille skatten i Trondheim.

4. Lenestol

Om det er en ny TV stol du er på jakt etter, eller en godstol til å lese avisen i, ja da er det bare å komme seg til Sandnes å plukke opp denne godbiten- som er din uten at det koster deg så mye som en krone.

Stolen beskrives som i god stand, men med litt slitasje på det ene armlenet.

Kuppene du finner akkurat nå.

KOSTER DEG BARE BENSIN: Plukker du disse opp selv, får du dem faktisk helt gratis. © FOTO: Skjermdump fra Finn.no

5. Ørelappstol

Igjen et perfekt objekt for deg som kanskje liker tanken på noe som er brukt og gammelt, men som også relativt lett kan oppgraderes og gjøres om på. Denne flotte gamle ørelappstolen, som har nakkepute og flotte utskjæringer i tre, gis bort akkurat nå mot henting i Skien.

6. Sofa

Det er klart at det som gis bort gratis på nettet kan være av noe varierende kvalitet og tilstand. Men det er morsom lesing å se akkurat hvor ærlige annonsørene kan være om tingene de prøver å bli kvitt. Som med denne sofaen - som annonseres som "godt stekt", med den grunn at sofaen har stått ute i både sol og regn hele sommeren.

"Ren og pen god sofa - men litt solbleket". Sofaen kan hentes på Blommenholm.

Gis bort gratis på nett.

SITTEPLASS: Denne ørelappstolen og sofaen kan bli din uten at det koster deg mer enn bensinen du må ha for å hente tingene hjem. © FOTO: Skjermdump fra Finn.no

7. Skjenk

Har du mulighet til å hente i Oslo-området, så kan denne flotte gamle skjenken bli din helt uten kostnad.

Det ene benet er ifølge annonsen brukket, men man foreslår at det kan limes. Skapet er 122cm høyt, 41cm dypt 120cm bredt, og har fire hyller på venstre side, to høye hyller og tre bestikkskuffer på høyre side.

8. Gammel kommode

Nok en unik mulighet for deg som liker å gi gamle møbler nytt liv. Denne kommoden i heltre beskrives nemlig som både sliten og stygg - men med et iboende ønske om en kreativ og oppussingsglad ny eier som kan gjøre den både fin og brukbar igjen.

Kommoden er 91 cm bred, 70 cm høy og 40 cm dyp.

Gis bort mot henting i Hundhamaren.

Smarte gratiskupp på nett.

KAN BLI DITT: Begge disse kuppene kan bli dine helt gratis - bare du henter dem selv. © FOTO: skjermdump fra Finn.no

9. Tre stoler i skinn

Om du har en flaske vin å avse og liker den høyt elskede retro-stilen, ja så bør du skynde deg til Rådal og hente disse flotte stolene.

Stolene, som blir beskrevet som i god stand, gis nemlig bort i bytte mot en flaske vin. Snakk om kupp!

10. Rad 4 fra Tønsberg kino

Ja, du leste riktig. Har du plass hjemme - og drømmer om å ha noe som absolutt ingen andre har - ja, da bør du absolutt ikke la dette kuppet gå deg forbi.

På Sem kan du nemlig akkurat nå hente - helt gratis - det som var hele rad 4 fra Tønsberg kino. Det er i alt 12 stoler, som alle har nummer på ryggen. I tillegg følger det med ekstra armlener, om man skulle ønske å dele stolene opp i flere rader.

Smarte kupp på nett.

UNIK: Akkurat nå kan du få en hel kinorad av stoler helt gratis på Finn. © FOTO: Skjermdump fra Finn.no

11. Skinnsofa, 3+2 seter

Denne skinnsofaen, som ifølge annonsen kostet hele 22 000 kroner da den var ny i 2001, gis nå bort ved førstemann til mølla prinsippet. Sofagruppen består av en trester og to stoler, og beskrives som i flott stand, hvor sofaen, bortsett fra en liten skade på det ventre armlenet, fremstår som nesten ny.

Sofaen må hentes i Stavern i løpet av uken.

12. Spisebord

Flott spisebord i eik gis bort til den som vil ha og hente på Havbris i Sola kommune. Bordet er 1,5 meter langt og 1 meter bredt, og har i tillegg to tilhørende klaffer som begge måler 0,5 meter.

Må hentes.

13. Veggseksjon i Narvik

Bor du i nærheten av Narvik kan du sikre deg en veggseksjon i lyst tre.

Hver del er 90 cm brede.

Skinnsofa gis bort på Finn.

FLOTT SKINNSOFA: Befinner du deg i Stavern-området kan denne bli din helt gratis. © FOTO: Skjermdump fra Finn.no

Gjør et gratis-kupp på Finn i dag.

PLASS TIL JULEGJESTER: Ditt om du vil ha: Dette flotte bordet kan hentes på Sola. © FOTO: Skjermdump fra Finn.no

Veggseksjon

VEGGSEKSJON: Bor du i nærheten av Narvik, kan denne bli din om du kommer og henter den. © Skjermdump: Zett.no

Helse og livsstil
Populært