Åpen for alle - alltid

Teknotiser:Nå kan du ha hjemmekontor i senga

SENGEKONTOR: Med denne innretningen kan du ifølge produsenten opprette et fullverdig hjemmekontor i senga. Foto: Produsenten
SENGEKONTOR: Med denne innretningen kan du ifølge produsenten opprette et fullverdig hjemmekontor i senga. Foto: Produsenten
Artikkelen fortsetter under annonsen

PC-holder gjør det mulig å gjøre hjemmekontoret til sengekontoret. Her er flere mer eller mindre viktige nyheter fra teknologiverdenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regnet pisker på ruta og stormen uler utenfor. Det er grusomt å måtte stå opp fra den gode og varme senga for å gå på jobben i høstmørket. Tenk om arbeidsplassen kunne komme til deg i stedet? Det kan den faktisk. Med en ErgoArc PC-holderen kan du bruke PC-en liggende, og dermed opprette ett fullverdig hjemmekontor i senga. Eneste minus er kanskje at du fort kan sovne fra arbeidet, men det er det jo ingen som trenger å vite. ErgoArc kan slås sammen til å bli helt flat når du skal transportere den eller stue den vekk. Den kan bestilles på nettet for i overkant av 400 kroner. (Kilde: tek.no)

TV til 80.000-kroner

Oppfølgeren til TV-en BeoVision 10 fra 2009 heter, ikke overraskende, BeoVision 11. Den kommer i størrelsene 40, 46 og 55 tommer, og er utstyrt med blant annet oppdatert skjermteknologi, smart-TV-funksjonalitet, Apple TV-integrasjon, stereoskopisk 3D og et innebygd lydsystem. BeoVision 11 er basert på et LCD-panel med kant-LED-belysning. Oppdateringsfrekvensen er på 200 Hz, og B&Os bildemotor analyserer bildet i sanntid. TV-en har innebygde profiler til film og spill. Hvis du har et vindu bak TV-skjermen, skal lyssensoren i BeoVision 11 ta hensyn til dette. Prisen er det minst morsomme – kr 47.000, 60.000 og 80.000 avhengig av antall tommer. (Kilde: tek.no)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik flyr vi i framtiden

Øyebevegelser som passord

Det forskes ivrig på alternative passordteknikker, som for eksempel hvordan du skriver eller hjerterytmen din. Sist ut i kategorien «alternative passord» er måten du beveger øynene dine på, for dette skal ifølge forskere være like unikt som fingeravtrykk. Dataingeniøren Oleg Komogortsev fra Texas State University prøver nå å skape et system som identifiserer hvordan du rører øynene dine. Systemet skal måle bittesmå nyanser – som de raske, små bevegelsene som øynene dine foretar seg når de fokuserer på ulike objekter. Forskere anslår at det vil ta ett til tre år å få en funksjonell prototyp ut på markedet. (Kilde: tek.no)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Miniversjon av Samsung Galaxy S III

Galaxy S III Mini ser ut som en miniversjon av Samsungs toppmodell Galaxy S III, men skjermen er på bare 4 tommer – mot 4,8 tommer på S III. Men spesifikasjonene er ganske mye svakere enn spesifikasjonene til S III, og dermed har telefonen egentlig mer til felles med Samsungs forrige toppmodell, Galaxy S II. Den nye minitelefonen vil bli levert med Android 4.1 Jelly Bean når den kommer i salg i midten av november. Blant nyhetene i Jelly Bean er at brukergrensesnittet er optimalisert så ting flyter jevnere på skjermen. Du får også en tjeneste som heter Google Now, som gir deg personlig tilpassede meldinger om for eksempel trafikkproblemer, vær, valutakonvertering. (Kilde: tek.no)

Artikkelen fortsetter under annonsen

iPhone 5 får 4G i Norge

Under lanseringen av Telenors 4G-nett ble det antydet at også iPhone 5 vil kunne komme til å fungere på 4G-nettet til Telenor, selv om nettet i dag benytter frekvenser som ikke støttes av telefonen. Under et senere nettmøte på Amobil.no bekreftet Telenors dekningsdirektør dette.

– iPhone5 vil fungere i løpet av første halvår av 2013 i Telenors 4G-nett, skrev Amundsen. På telefon med tek.no har han utdypet saken videre: – Vi må åpne et nett på 1800 MHz. Hvor vi gjør det og når vi gjør det, kan jeg ikke gi noen detaljer om nå. Men jeg kan bekrefte at vi kommer med dette enkelte steder i 2013, forteller Amundsen. (Kilde: tek.no)