Kodelås for vinkjennere

FIRE SIFFER: Plutselig blir både vin- og spritflaskene dine like sikre som bankkortet ditt. Vel, nesten.
FIRE SIFFER: Plutselig blir både vin- og spritflaskene dine like sikre som bankkortet ditt. Vel, nesten.

For noen finnes det ikke grenser for hva en gjør for å beskytte innholdet i vin- og spritflasker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide Det er usmakelig å dra vitser om alkoholisme, omtrent like usmakelig som en fransk Oporto Royal Vigrette 20091 , så vi skal la det ligge. Men det kan vel tenkes at Lockey har hatt et øye også i den retning når de klekket ut denne idéen: en lås for vin- og spritflasker. Heldigvis slipper du å tenke på hvor du har gjemt låsen, ettersom en firesifret kode er alt som skiller deg og en kosekveld med rødvin og Kari Bremnes på stereoen.

Les også: Slik tar du knekken på vinflekken

Stenger andre ute

Viktigere enn at du holdes borte fra vinen og spriten er det vel kanskje at avkommet ditt holder seg borte. Hvis låsen virker som Lockey hevder, og faktisk passer de fleste vin- og spritflasker, er det kanskje endelig mulig å sikre flasker som er åpnet fra å bli tappet av 18-åringen før han drar på fest hos en kamerat. Det er ifølge Gizmag mulig å lage din en egen firesifret kode, og alt du behøver gjøre etter at koden er satt er å vri låsen på plass i flasketuten. Der skal den angivelig bli værende helt til noen skriver riktig kode.

Nok er nok

RETT PÅ: Denne låsen tilfører ikke akkurat vinflaskene eleganse, men de tilfører dem noe som angivelig er langt viktigere: sikring. (Foto: Produsenten)RETT PÅ: Denne låsen tilfører ikke akkurat vinflaskene eleganse, men de tilfører dem noe som angivelig er langt viktigere: sikring. (Foto: Produsenten)

En hyggelig bi-effekt av kodelåsen er naturligvis at den kan gi et hint også til eieren av vinflaska om at nok er nok. I det øyeblikket du logger deg på nettbanken for å hente pin-koden til bankkortet for å finne den firesifra koden til vinlåsen, har du fått nok. Lockey kan bestilles fra Amazon for 20 dollar (rundt 120 kroner) uten frakt. En annen måte å sørge for at du ikke drikker mer enn nødvendig er forøvrig å gå for en usannsynlig dyr flaske «Chateau Mouton Rothschild» fra 1945. Den solgte de tidligere i år på - av alle steder - Oslo Lufthavn for den nette sum av 265.000 kroner. Om de ble solgt? Gjett.

Les også: Slik åpner man vin på mannemåten

Vi fant på det vin-navnet, og tror ikke den finnes i virkeligheten.

Personvernpolicy