Teknotiser:

Her er glassmobilen

«JUVEL»: «LG Crystal Reflection» er et designkonsept som ifølge produsent LG skal det gi telefonen et iøynefallende tredimensjonalt og «juvellignende» utseende. (Foto: Produsenten)
«JUVEL»: «LG Crystal Reflection» er et designkonsept som ifølge produsent LG skal det gi telefonen et iøynefallende tredimensjonalt og «juvellignende» utseende. (Foto: Produsenten)

Med en bakside i ekte glass skal denne mobilen ha et iøynefallende tredimensjonalt og «juvellignende» utseende. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LGs nye smartmobil «Optimus G» blir en av markedets kraftigste og mest velutstyrte. Telefonen får en 4,7-tommers skjerm med oppløsning på 768 x 1280 punkter, med et 8 til 13 megapiksel kamera, avhengig av region. Dette blir også en av de første mobiltelefonene på det norske markedet som vil ha støtte for LTE («4G»).

«Optimus G» kommer dessuten med en bakside i ekte glass, som skal vise ulike mønstre avhengig av hvordan lyset reflekteres fra glasset. Dette er en del av et designkonsept som LG har patent på, kalt «LG Crystal Reflection».

Ifølge LG skal det gi telefonen et iøynefallende tredimensjonalt og «juvellignende» utseende.

Facebook husker søk

I tillegg til å følge med på hva du liker, hører på og hvem du blir venner med, skal Facebook nå også holde oversikt over hva du søker på. Søkehistorien din er satt til «privat», men kinkige situasjoner kan alltids oppstå om du har en nysgjerrig bedre halvdel. Vil han eller hun se om du har brukt Facebook til å søke opp alle ekskjærestene dine, er det nemlig bare å sjekke aktivitetsloggen din. For å bøte på dette lar Facebook deg slette enkelte søk, selv om du ikke kan skru av hele funksjonen. Den nye funksjonen vil dessuten bare indeksere søk fra og med aktiveringen av den nye tjenesten.

Les også: Her er kassett-pod'en

Slank skjerm

I november kommer HP med en ny superslank skjerm, «x2410». Den nye 24-tommer store skjermen har en dybde på bare 11 millimeter, og føyer seg inn i rekken av nye HP-produkter som skal være lekekamerater med Windows 8. HP har integrert et HD-panel basert på MVA-teknologi, noe som skal gi dypere gjengivelse av svart og mer levende farger, men middels responstid. LCD-skjermen har LED-bakbelysning, og på tilkoblingsfronten finner vi DisplayPort og HDMI. Dermed står du fritt til å koble til andre ting enn bare en PC – for eksempel en spillkonsoll eller filmavspiller. Det slanke designet gjør det lett å montere skjermen på veggen.

Delt mellomrom

Microsofts nye tastatur kalles Sculpt Comfort. I tillegg til å ha en kurvet design for best mulig ergonomi, er også mellomromstasten delt i to – venstredelen av tasten er forbeholdt bakoverfunksjonen (backspace). Det uvanlige designvalget skal være gjort etter en intern undersøkelse som viste at nitti prosent av testpersonene bare brukte høyre tommel for å trykke på mellomromstasten. Dermed var det store deler av tasten som ikke var i bruk. Undersøkelsen viste også at bakoverknappen er den tredje mest brukte knappen på tastaturet, og å trykke så mye på bakoverknappen bryter ifølge Microsoft skriverytmen, da den er plassert langt opp til høyre. For å bøte på dette forlenget de mellomromstasten et par hakk, og delte den i to.

Les også: Få kinoopplevelsen rett på hodet

Ulykkesvarsel

Et klistremerke som varsler ulykke, er nå utviklet av Cedot og SenseTech LLC. Klistremerket, som skal festes på sykkelhjelmen, inneholder en sensor som registrerer brå bevegelser. Dersom du faller av sykkelen, vil klistremerket varsle mobilen din via Bluetooth, og en medfølgende app sender melding til din nødkontakt, med informasjon om hvor du befinner deg. Dermed kan mamma ringe ambulansen, mens du ligger bevisstløs i steinrøysa. Klistrelappen klarer også, ved hjelp av et akselerometer, å si noe om hva slags påkjenninger hodet ditt har vært utsatt for. Denne informasjonen sendes også ut i nødvarselet. Mister du hjelmen i bakken, og utløser alarmen selv om du er uskadd, har du 30 sekunder på deg til å skru av nedtellingen før appen sender varselet.

Les også:

Galaxy-oppfølger og lekre hodetelefoner

Tapetet som stenger Wi-Fi-snyltere ute

Disse ørepluggene skal redde hørselen din

Fortell telefonen din hva den skal søke på

Les mer om teknologi i ABC Nyheter

Personvernpolicy