Sesongens viktigste skjønnhetstrender

Slik skal du sminke deg nå

SKJØNNHETSTRENDER: Alt fra paljettbesatte bryn til dyprøde lepper er det som gjelder i høst. © Imaxtree
SKJØNNHETSTRENDER: Alt fra paljettbesatte bryn til dyprøde lepper er det som gjelder i høst. © Imaxtree

Her er de fem viktigste makeuptrendene denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glitter, mørke lepper, grafisk eyeliner eller helt naturlig. Høstens sminketrender går fra det enkle og over til det litt mer dramatiske.

Du velger selv hvor langt du vil tøye strikken, alle de forskjellige trendene kan enkelt justeres til din komfortsone.

Her er de heteste makeuptrendene denne sesongen!

Les også: Vippene alle vil ha

Sett strek

Ingenting gir øynene mer blikkfang og dybde enn en flytende eyeliner langs vippekanten, og helt fra Cleopatras tid har kvinner brukt eyeliner.

Formen og tykkelsen varierer fra sesong til sesong, og akkurat nå er det den tykke, litt katteaktige streken som gjelder. Bruk gjerne en sterk farge. Når eyelineren skal legges, gjelder det å være stø på hånden.

La den være på sitt tynneste fra øyekroken til midten av øyet, og grader den tykkere og tykkere før den ender i en spiss i ytterkanten av øyet.

Og husk at streken skal skrås oppover og ikke rett ut.

Les også: Dette er de beste eyelinerne

=

EYELINER: Lanvin, Anna Sui, Dsquared2 og Moschino var blant dem som satset på eyeliner i høst. Kopier looken ved å bruke Doll Eyes Liner fra Lancôme, kr 305. © Imaxtree/produsenten

Plettfritt

Alt handler om den perfekte huden. Det vil ikke si at den skal være konturløs og matt, men framstå med en korrigert og perfekt base.

Velg en foundation som er tilpasset din hudtype og hudtone, og jobb den inn i huden med en foundationkost eller fingrene. Ujevnheter som mørke ringer og rødhet rundt nesevingene korrigeres med en concealer.

Børst til slutt et transparent pudder der huden er ekstra blank, som for eksempel i pannen og på nesetippen. For mer spill i huden, kan en highlighter legges øverst på kinnbeina og langs neseryggen.

Les også: Slik får du huden alle drømmer om

=

PLETTFRITT: Glødende hud er alltid i trendbildet. Få huden sett hos Christioan Dior og Vanessa bruno ved å bruke Designerlift Foundation fra Armani, kr 390. © Imaxtree/produsenten

Paljettbesatt

Selv om Chanel hadde verdens fineste palejettbesatte øyenbryn på høstes visning, blir det litt vel dramatisk å troppe opp på fest med dette.

Gå heller for en liten stein i strass i øyekroken, eller legg en glitterliner som en syltynn strek langs vippekanten. Masse svart maskara på de øvre vippene er et must.

Leppene holdes helt naturlige i en leppefarget tone eller en beige variant. Skift ut lipglossen til fordel for en leppestift med glans.

Les også: Slik tar du vare på skoene dine

=

PALJETTBESATT: Å bruke små krystaller i makeupen er hot i høst, enten du våger deg på brynene fra Chanel eller bare vil glitre opp eyelinerstreken. Strass Purple Dream fra Make Up Store, kr 98. © Imaxtree/produsenten

Røde farger

Lepper er i vinden som aldri før. Pakk bort sommerglossen, og gå for en rød eller plommefarget leppestift. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen; det er en hårfin balanse mellom det å se lekker og glamorøs ut og den oversminkede varianten.

Sats på en fin og jevn base, og vær ekstra nøye rundt munnen når foundation legges. Leppene må være velpleide, slik at leppestiften ikke ser tørr ut.

La øynene være nøytrale med maskara og en tynn eyeliner.

Stor maskaraguide! Finn din perfekte maskara

=

RØDE FARGER: Enten du går for dyperøde lepper sett hos Nina Ricci, eller satser på burgunderfargede á la Gucci, er rødt det som gjelder denne høsten. Prøv Laquer rouge i fargen Drama fra Shiseido, kr 235. © Imaxtree/produsenten

Sotede øyne

Smokey eyes har kommet for å bli, og det finnes utallige måter å legge klassikeren på.

Start med å legge en helt lys base på øyelokket og helt opp til brynet. Legg en kajal i vippekanten mellom vippene, slik at det ikke blir noen glipe mellom maskara og øyelokk. Legg den valgte fargen på hele øyelokket opp til globallinjen, og dus ut overgangene med en litt stor og robust kost.

Legg den samme skyggen langs nedre vippekant, og dus ut med en mindre pensel. For et mer intenst blikk legges kajal på våtkanten.

Legg til slutt en syltynn svart eyeliner langs øvre vippekant.

Les også: Du slipper å kjøpe nye klær

=

SOTET: Denne klassikeren ble sett hos blant annet Diane Von Furstenberg, Jean Paul Gaultier og Costume National. Les 4 ombres i fargen 38 Premier fra Chanel, kr 475, har alt du trenger for en sotet effekt. © Imaxtree/produsenten

Les også:

Kledd i skinn

Video: Få de beste sminketipsene

Ti produkter du må prøve

De beste flytende eyelinerne

Les mer om mote

Les flere nyheter

Personvernpolicy