Teknotiser:

Her er kassett-pod'en

Med denne fiffige saken blir det nytt liv i de gamle kassettene dine. (Foto: Produsenten)
Med denne fiffige saken blir det nytt liv i de gamle kassettene dine. (Foto: Produsenten)

«The Cassette to iPod Converter» overfører innholdet fra favorittkassettene dine til din iPod. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du riktig alderstegen, har du antakelig en kasse gamle musikkassetter liggende i kjelleren. Miksekassettene inneholder gjerne samlinger av 80-tallslåter, og nå kan du endelig overføre lyden fra de gamle opptakene til mobiltelefonen din.

Dersom du har iPhone eller iPod Touch, kan du bruke «The Cassette to iPod Converter» som lar deg gjøre iPhonen din om til en kassettspiller. Du trenger bare å docke telefonen i spilleren, sette i «Det beste fra Ti i skuddet 1988»-kassetten, og trykke play.

Med spilleren følger en app som konverterer den analoge lyden til MP3-filer, og dermed kan du lytte til låtene iPoden. Du kan også lagre filene direkte til PC eller Mac. Spilleren har hodetelefonutgang, i tilfelle du bare vil lytte til båndene i all sin analoge herlighet.

«The Cassette to iPod Converter» fra Hammacher Schlemmer koster i underkant av 350 kroner på nettet. (Kilde: tek.no)

Les også: Få kinoopplevelsen rett på hodet

Rimi på Facebook

Butikkjeden Rimi har inngått et samarbeid med Facebook, og nå kan du enkelt dele middagstips, oppskrifter, bilder og til og med hvem du spiser sammen med, på fjesboka.

– Det er stort engasjement på nett tilknyttet mat og matlaging, og vi har stor tro på dette prosjektet, sier Henning Eriksen, markedssjef i Rimi.

Mat-appen er utviklet av McCann, og ifølge innovasjonsdirektør Maris Zachariasen har de brukt alle Facebooks verktøy, på samme måte som Spotify har gjort det i sin applikasjon. I tillegg til at det er Facebook-integrasjon via nettsider på PC, er dette også gjennomført i iPhone- og Android-appene. (Kilde: tek.no)

Spotify vil vise TV

Den svenske musikkstream-tjenesten Spotify og den amerikanske TV-giganten HBO forhandler nå om å tilby populære serier og filmer via Spotify. Ifølge danske TV 2 Beep vil Spotify utnytte den potensielle kundemassen ved å utvikle en dedikert film- og TV-avdeling ved siden av musikkfunksjonaliteten. Det er også kjent at Spotify henter inn krefter som skal dytte den nye tjenesten i gang; svenskene har nemlig rekruttert Mike Berkley, en tidligere direktør hos et av de største kabel-TV-selskapene i USA, Comcast. (Kilde: tek.no)

Les også: Fortell telefonen din hva den skal søke på

Foto i høstmørket

Canon har nå sluppet to nye kompaktkameraer, blant annet PowerShot G15. Objektivet har en brennvidde som starter på 28mm vidvinkel og som strekker seg til 140mm, tilsvarende 35mm fullformat. Lysstyrken er f/1.8-2.8. Dette bør med andre ord være et kamera som egner seg godt til fotografering både innendørs og ute i høstmørket. PowerShot G15 har en 1/1,7 CMOS-bildebrikke med en oppløsning på 12,1 megapiksler. ISO-verdiene kan strekkes opp til 12.800. Kameraet filmer i full HD-kvalitet. I likhet med G12 har også G15 optisk søker, og Canon trekker fram autofokusen til PowerShot G15 som en kraftig nyvinning. G15 er per dags dato det raskeste kompaktkameraet til Canon – det kan nemlig ta hele ti bilder i sekundet. (Kilde: tek.no)

Ny Nano og Touch

iPhone 5 fikk størst oppmerksomhet på Apples siste presselansering, men også den nye, lille Nano-modellen og storebror iPod Touch er blitt kraftig oppgradert. I tillegg kommer alle musikkspillerne nå med Apples nye og forbedrede ørepropper «Earpods». Den nye Nano-modellen er den tynneste iPoden noensinne, med en tykkelse på 5,4 millimeter. Nye iPod Nano har en 2,5-tommers skjerm som støtter «multitouch», og den har fått en egen Hjem-knapp som gjør at du raskere kommer tilbake til startskjermen. Den nye Touch-modellen har fått et bedre kamera enn forgjengeren, og har, i likhet med iPhone 5, en firetommers skjerm med samme 1136 x 640 punkters oppløsning. (Kilde: tek.no)

Les også:

Disse ørepluggene skal redde hørselen din

Tapetet som stenger Wi-Fi-snyltere ute

Minnepinne forkledd som tampong

Les flere nyheter

Personvernpolicy