«Resirkulerte» menn er mest attraktive som fedre

JO ELDRE JO BEDRE: Eldre menn er mer attraktive som fedre når man ser på verdier som utdannelse og status. FOTO: Colourbox
JO ELDRE JO BEDRE: Eldre menn er mer attraktive som fedre når man ser på verdier som utdannelse og status. FOTO: Colourbox

Kvinner vil ha menn som gir dem trygghet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske menn venter stadig lenger med å bli fedre, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

På 1990-tallet ble menn fedre da de var gjennomsnittlig 28 år gamle, mens de i dag er gjennomsnittlig 31,1 år, skriver VG i sin papirutgave.

På 40 år har det vært en tredobling av fedre over 55 år.

Jo eldre, jo bedre

Kristin Spitznogle, psykolog med sex og samliv som spesialfelt, tror en årsak til dette er at kvinner i dagens samfunn tillater seg å være mer kresne.

– Vi ser en økende tendens til at kvinner foretrekker menn med foreldreerfaring og ressurser, sier hun.

«Idealmennene» er de som gjerne får barn i flere omganger og som kan tilby trygghet i form av god økonomi og status, hevder hun.

Les også: Disse mennene er mest attraktive

Mer utdanning

I dag tar flere kvinner enn menn høyere utdanning, og det kan være vanskelig å finne menn med høy utdanning som er på samme alder.

Mens menn ofte vil ha seg en utdannelse og etablere seg i yrkeslivet før småtrollene dukker opp, går disse tingene litt om hverandre hos kvinner.

– Skilte menn kan få kull nummer to når de er nærmere 50, i motsetning til skilte kvinner på samme alderen, da de ikke har samme tidsfrist som menn har, sier FAFO-forsker Anne Skevik Grøndem til VG.

Les også: – Eldre fedre kan gi økt risiko for autisme

Les også:

Den perfekte alder for å få barn

Det er trygt å la babyen gråte

Les andre saker fra Livet

Les andre nyheter

Personvernpolicy