Meny

Tomatsalat med dill og brødkrutonger

Salat med tomater, sjalottløk og hjemmelagde brødkrutonger smaker godt til både kjøtt og fisk (Foto: Ina Shelby/Kjøkkentjeneste).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruk de tørre brødrestene til noe mer fornuftig enn å mate ender. Jeg lager brødkrutonger som jeg kan bruke som topping på salat eller suppe.

Om man baker mye, vil det også bli en del rester. Det er greit å kunne bruke skalkene til noe, og brødkrutonger smaker godt til salater eller supper. Bruk de urtene du liker best, jeg bruker det jeg har i urtepottene mine i hagen.

Les også: Melon og nudelsalat med asiatiske smaker

Dette trenger du:

Brødrester, gjerne landbrød

1 bunt fersk dill

Smør til steking

2-3 fedd hvitløk

Salt og nykvernet pepper

Les også: Potet- og purresuppe

Slik gjør du:

Skjær brødet i terninger. Brødterningene stekes i smør i en panne. Tilsett hakket fersk dill og revet hvitløk. Vend godt slik at brødet suger til seg smør og smakstilsetninger. Sett pannen inn i ovnen på rundt 75 grader varmluft til brødkrutongene er tørre. 

Brødkrutongene passer bra på toppen av en salat av skivede tomater og sjalottløk. Ringle over litt god olivenolje og noen dråper balsamicoeddik, ha på brødkrutonger og enda mer dill på toppen.

Les også: Chili- og urtemajones


 

Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget.  Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste

 


 

Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Helse og livsstil
Populært