Meny

Bli din egen bartender:

Slik lager du Long Island Iced Tea

Slik lager du Long Island Iced Tea

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Long Island Iced Tea er blitt kåret til verdens beste drink, i følge aperitif.no. Den består av intet mindre enn fem sprit-typer, og er sterk, forfriskende og har en herlig blanding av det søte og det syrlige. Det finnes dessuten en rekke varianter av denne drinken der sammensetningen av sprittypene varierer.

Det er en uoverensstemmelse med tanke på opprinnelsen til denne drinken. En av versjonene er at Robert «Rosebud» Butt hevder å ha funnet opp drinken som en åpning i en konkurranse hvor man skulle blande drinker, inkludert Triple Sex, i 1972 mens han jobbet på Oak Beach Inn på Long Island, NY.

Les også:

Slik lager du Piña Colada

Prøv kjendis-drinkene

En annen teori er at den ble funnet opp på 1920-tallet av «Old Man Bishop» i et lite tettsted med navn Long Island i Kingsport, Tennessee. Drinken ble senere perfeksjonert av Ransom Bishop, sønnen til «Old Man Bishop». Drinken besto av whiskey og lønnesirup, og forskjellige mengder av de fem sprittypene, og ikke den moderne med cola og fire like porsjoner av de fire sprittypene.

Denne drinken er opphavs«mannen» og har gitt oss nye drinker med navn som Long Beach, Sidney, og til og med en norsk variant i Langøyene iste der tequilaen i originaloppskriften er byttet ut med fatmodnet akevitt.

Du trenger:

1 cl tequila

1 cl vodka

1 cl rom hvit

1 cl gin

1 cl cointreau eller triple sec

1,5 cl fersk lime

1,5 cl sukkerlake

Coca cola

Slik gjør du:

Ha isbiter i et longdrinkglass. Hell i spriten, lime og sukkerlake. Rør med en barskje. Til slutt heller du cola forsiktig til det er fullt. Bruk fantasien når du skal pynte.

Les mer om mat og drikke

Les flere nyheter

Helse og livsstil
Populært