Meny

Sommermat:

Potet- og purresuppe

Potet- og purresuppe er god som både forrett og middag. Sørg bare for å spe på med litt ferskt bakverk (Foto: Ina Shelby/kjøkkentjeneste).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne suppen er genial dersom man har rester av potetmos, men også ellers – siden den er både lettvint og god.

Med godt brød, blir det en fullverdig middag, og om man kutter ut bacon og bruker grønnsakskraft får man vegetarversjonen. Denne suppen er også god som forrett, og kan dessuten varieres med enten spekeskinke eller strimler av røkelaks på toppen.

Les også: Litt grovere eltefrie ciabatta

Dette trenger du:

  Ca 600 gram potetmos eller 500 gram mandelpoteter

2 middels store purre

1 gul løk

3 fedd hvitløk

Olje eller smør til steking

1 liter kylling- eller grønnsakskraft eller -buljong Sennep, gjerne Dijonsennep

Fersk timian 2-3 dl fløte

Eventuelt litt chilisalt

Stekt bacon

Les også: Grillede nektariner med sitronkrem

Slik gjør du:

Rens og hakk løk, purre og hvitløk og fres det gyllent og mykt i litt olje eller smør i en stor gryte. Dersom du lager suppe på potetmosrester, ha dette i gryten og rør sammen. Om du lager med poteter må disse skrelles og skjæres i biter først. Bland alt sammen og tilsett kraften og hakket fersk timian. Som vanlig gjelder regelen om at hjemmelaget kraft smaker aller best, men bruk gjerne buljong dersom du ikke har den hjemmelagde for hånden. Varm opp og kok suppen til potetene er myke. Alt kjøres deretter glatt med en stavmikser. Tilsett fløte, varm opp og server med et lett dryss chilisalt, biter av stekt bacon og noen ringer purre.

Les også: Melon og nudelsalat med asiatiske smaker


 

Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget.  Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste

 


 

Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Helse og livsstil
Populært