Meny

Melon- og nudelsalat med asiatiske smaker

Alt-i-ett-tilbehør passer fint når det skal være både godt og enkelt til middagen (Foto: Ina Shelby/kjøkkentjeneste).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne salaten har stått på bordet flere ganger i sommer, og den passer fint som tilbehør til grillmat.

Man trenger heller ikke mer tilbehør siden salaten inneholder både nudler og grønnsaker – og masse frisk melon. Inspirasjonen fikk jeg etter en runde i Asia-butikken. Og kombinasjonen melon, hvitløk, chili og nudler var overraskende god. 

Les også: Hjemmelagde hamburgere med blåmuggost

Dette trenger du:

3/4 mellomstor vannmelon

1 agurk

1 bunt vårløk

1 pakke risnudler

4-5 fedd hvitløk

2 chili uten frø

Solsikkeolje

Fiskesaus eller salt

Soyasaus

Peanøtter

Fersk koriander

Lime

Les også: Litt grovere eltefrie ciabatta

Slik gjør du:

Skjær melonen i biter og legg bitene i en stor bolle. Hakk agurk og vårløk og bland forsiktig med melonen. Spar på litt av den grønneste delen av vårløkbitene til pynt. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Rens chiliene for frø og hakk i småbiter. Knus og hakk hvitløk, og fres både chili og hvitløk i solsikkeolje i en panne på middels varme. Når nudlene er ferdigkokt, skal de også stekes sammen med hvitløken og chilien. Smak til nudelblandingen med litt fiskesaus eller eventuelt salt og soyasaus. Bland deretter nudlene forsiktig sammen med melonen, agurken og vårløken, og press over lime. Hakk peanøtter og koriander og dander på toppen av salaten sammen med resten av den finsnittede vårløken. Ikke spar på peanøtter eller koriander, dette tilfører god smak.

Les også: Grillede nektariner med sitronkrem


 

Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget.  Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste

 


 

Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Helse og livsstil
Populært