Meny

Sommermat:

Hjemmelagde hamburgere med blåmuggost

Lag en enkel dessert av et par mangoer, en lime og litt sirup (Foto: Ina Shelby/kjøkkentjeneste)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En real burger på grillen er skikkelig sommermat. Disse er gjenganger på grillen hos oss, men om det regner, steker jeg dem bare i pannen – det går også fint.

Smaken av fennikelfrø gjør seg godt i hamburgerne og passer fint sammen med blåmuggosten på toppen. Oppskriften sier karbonadedeig, men jeg har også brukt vanlig kjøttdeig med hell. Sørg i såfall for å bruke kjøttdeig av god kvalitet.

Les også: Kraftige kamskjell

Dette trenger du:

800 gram karbonadedeig

½ kopp griljermel

½ kopp vann

2 egg

1 fedd finrevet hvitløk

1 ts. tørket oregano

1 ts. salt

1 ts. pepper

1 ts. fennikelfrø, knust i morter

Les også: Lag en enkel sjokoladekake

Slik gjør du:

Eggene piskes lett og blandes med karbonadedeigen, hvitløken og krydderet. Vann røres til slutt inn slik at deigen blir glatt og fin. Form litt større burgere enn man vil ha dem som ferdige og lag ruter med en kniv på begge sider. Grilles på hver side til kjøttsaften siver ut. De krymper, men blir litt tykkere når de grilles. Fennikelfrøene gir en essensiell smak i disse burgerne.

Ellers trenger man: Skiver av rød løk Tomater av god kvalitet Noe grønt, jeg liker spinat, ruccola eller red rhubarb En skive med fast blåmuggost, for eksempel Selbu Blå Dressing som består av litt crème fraiche, litt majones, masse dill og litt ketchup, smakt til med salt og pepper

Hamburgerbrød, gjerne hjemmelagde

Skjær burgerbrødene i to og smør den nederste delen med dressing. Legg på en nygrillet burger, en skive blåmuggost, samt masse grønt og rødt. Legg på brødtoppen og server med noe godt å drikke til.

Les også: Lettvint mangosorbet


 

Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget.  Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste

 


 

Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Helse og livsstil
Populært