Meny

Sommermat:

Store peanøttkjeks – søtt og salt i ett

Peanøttkjeks med sjokolade passer for de som liker kombinasjonen salt og søtt (Foto: Ina Shelby/Kjøkkentjeneste).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er kjeksene for de som liker kombinasjonen salt og søtt. De er mildt sagt noen energibomber med både sjokolade og peanøtter.

Om du klarer å spare noen, holder de seg også fint i tett boks en stund. Unn deg en ettermiddagspause, disse kjeksene smaker ekstra godt sammen med en kopp sterk kaffe eller te.

Les også: Potet- og purresuppe

Dette trenger du:

225 gram smør, romtemperert

225 gram sukker, halvparten brunt sukker

2 egg

1 ss. vaniljeekstrakt eller 1 ts. vaniljesukker

2 ts. bakepulver 160 gram hvetemel

100 gram havregryn

100 gram peanøtter, salte

100 gram hakket lys sjokolade

Ekstra peanøtter til pynt

Les også: Chili- og urtemajones

Slik gjør du:

Sett ovnen på 170 grader varmluft. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Rør sammen eggene og vaniljeekstrakten og bland dette litt om litt med smøret og sukkeret. Tilsett mel, havregryn og bakepulver og rør godt. Ha tilslutt i peanøtter og hakket sjokolade og bland godt sammen. 

Bruk en isskje og form kuler av deig, omtrent som golfballer. Disse legges på en bakeplate og trykkes nesten flate med en skje. Pass på å ikke legg for mange på hver enkelt plate, omtrent seks kjeks på hver. Trykk noen ekstra peanøtter ned i deigen.  Stekes midt i ovnen i omtrent 12-15 minutter. Avkjøl noen minutter på platen og legg deretter over på rist. 

Les også: Tomatsalat med dill og brødkrutonger


 

Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget.  Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste

 


 

Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Helse og livsstil
Populært