Meny

Kraftige kamskjell

Varier kamskjellene ved å servere dem med blant annet bacon og løk. Foto: Ina Shelby

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kamskjell er festmat, enten til forrett eller til hovedrett. Her har den fått følge av løk, bacon, hvitvin og smuldrede loffskiver.

Denne retten med kamskjell som hovedringrediens egner seg til godt hovedrett, siden den har kraftig tilbehør. Da må man eventuelt øke antall skjell per person.

Kamskjell kan enten kjøpes ferske eller frosne.

Les også: Bålskjell

Dette trenger du:

Oppskriften er til 4 personer

12 kamskjell

2 sjalottløk

2-3 fedd hvitløk

3 vårløk

1 pakke bacon

2-3 brødskiver, smuldret

Ca. 1 dl hvitvin

Fløte

1-2 spiseskjeer fersk hakket timian

Eventuelt bladpersille til pynt

Olje og litt smør til steking

Nykvernet pepper

Les også: Yoghurtis med jordbær

Slik gjør du:

Stek hakket sjalottløk, knust og hakket hvitløk og vårløk i tynne skiver på middels varme i noen minutter. Ha det deretter over i en bolle.

Skjær tynne strimler av bacon og stek det til det blir sprøtt. Legg de stekte baconbitene sammen med løken. Spar på stekefettet fra baconet.

Stek kamskjellene raskt i baconfettet, tiden vil avhenge av hvor store kamskjellene er. Følg nøye med så de ikke steker for lenge. Det er generelt bedre å steke skjellene for kort enn for lenge. Pepre forsiktig. Legg de deretter over på en tallerken.

Kok ut pannen med hvitvin og fløte og ha i resten av de ferdigstekte ingrediensene samt de  smuldrede loffskivene. Dette vil suge til seg all den gode kraften fra kamskjellene.

Tilsett timian og smak eventuelt til med pepper. Server kamskjellene på en seng av løk- og bacon- og loffblandingen, gjerne med en kraftig hvitvin til.


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget.  Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste

 


Les mer om mat og drikke i ABC Nyheter

Helse og livsstil
Populært