Meny

Mangosalsa og avokadokrem

Mangosalsa og avokadokrem egner seg godt som en liten appetittvekker før middag dersom gjestene må vente litt på maten. Server sammen med noen skiver godt brød. Foto: Ina Shelby

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av og til skal det ikke mer enn én mango og én avokado til for å lage en liten appetittvekker før middag.

Server avokadokrem og mangosalsa sammen med litt landbrød som en liten forrett eller appetittvekker før middag.

Enkelt å lage og smaker friskt og godt.

Les også: Slik lager du selleri- og gulrotsuppe

Dette trenger du:

Mangosalsa:

1 mango

1-2 fedd hvitløk

1 chili uten frøs

Saft av en halv lime

Salt og pepper

Fersk koriander

Avokadokrem:

1 avokado

1-2 fedd hvitløk

2-3 spiseskjeer naturell kremost

Salt og pepper

Saft av en halv lime

Les også: Lag saltkokte poteter

Slik gjør du:

Mangosalsa:

Rens og hakk mangoskjøttet. Finhakk chili og hvitløk og bland det sammen med mangoen. Hakk koriander og bland det inn. Smak til med salt, pepper og limesaft.

Avokadokrem:

Rens avokadokjøttet og mos det med en gaffel. Rør inn kremosten og smak til med limesaft, salt og pepper.


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget.  Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les mer om mat og drikke i ABC Nyheter

Helse og livsstil
Populært