Estragonsmør

Å lage urtesmør er en fin måte å bruke opp urtene på. Foto: Ina Shelby
Å lage urtesmør er en fin måte å bruke opp urtene på. Foto: Ina Shelby

Estragonsmør smaker av friske urter og passer ekstra godt til grillet kjøtt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lykken er en bugnende urtehage. Jeg har hatt to i nærheten den siste tiden, den ene er min egen, den andre må jeg gå på slang i.

Heldigvis er hageeieren grei og har latt meg få lov til å forsyne meg med det jeg vil ha. Etter både regnfulle dager og solskinn har urtene vokst seg kraftige og smaksrike.

Les også: Lag saltkokte poteter

Dette trenger du:

Godt smør, romtemperert (aller helst usaltet slik at man har kontroll på saltinnholdet , men man kan også bruke saltet)

Frisk estragon, finhakket Sitronskall, finrevet Hvitløk,

Eventuelt salt

Les også: Slik lager du selleri- og gulrotsuppe

Slik gjør du:

Bland sammen smør og resten av de finhakkede ingrediensene, gjerne i en kjøkkenmaskin. Kjør det glatt og nesten luftig. Legg smøret på et stykke plastfolie og rull sammen til en pølse. Legg i kjøleskapet til det er hardt. Skjær skiver av urtesmøret til å legge på grillkjøttet - for eksempel. Urtesmør kan gjerne fryses.


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


LES ALT OM MAT OG DRIKKE I ABC NYHETER

Personvernpolicy