Meny

Dette må du vite om øl

DÅRLIG GJORT: Øl trives ikke i lyset, og burde sånn sett ikke få oppholde seg i denne typen glass altfor lenge. Vær riktignok oppmerksom på at du kan lide av cenosillicaphobia. (Foto: Colourbox)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En god del av oss setter pris på øl. I så måte kan litt opplysning om brygget være greit.

Det er sommer på gang, og parkene fylles opp av grillende og øldrikkende mennesker. Blant annet. Ved slike sammenkomster kan det være fint å ha noe og prate om.

Jo da, øl gjør som kjent menn smartere . Det er gammelt nytt. Over til ferske ølnyheter, med troverdige Huffington Post som kilde.

Er øl sunt? Tja. Det inneholder i hvert fall en antioksidant som faktisk kan være med på å forebygge kreft. I store mengder vel og merke. For å dra nytte av effekten må du konsumere 450 liter øl hver dag, og da begynner muligens vinningen å gå litt opp i spinningen.

Øl er ikke glad i lys. I hvert fall ikke for mye av det. Det er også grunnen til at ølflasker stort sett er brune eller grønne. Så vet du det.

I det herrens år 1814 omkom ni personer i London i en merkelig oversvømmelse. En rekke øltanker, som til sammen inneholdt nærmere 1.500.000 liter øl, veltet og skapte en flodbølge av øl i byens gater.

Det høres ut som en død vikingene kunne satt pris på. Våre forfedre drakk som kjent en hel del mjød, og de hadde ingen planer om å legge det skyhøye alkoholkonsumet på hylla når livet var over heller. Vikingene trodde nemlig at en mjødmelkende geit kalt Heidrun ventet på dem i Valhall, og selvsagt; den produserte uendelige mengder av drikken.

For å skru klokka enda lenger tilbake i tid; oldtidens babylonere satte også pris på øl. Så mye faktisk, at hvis du brygget øl og den var av heller dårlig kvalitet så risikerte du å bli druknet i skvipet.

Får du panikk når du er på byen og ser at ølglasset begynner å bli tomt? Da kan det hende at du lider av cenosillicaphobia, altså frykten for tomt glass.

Når øl helles i et glass vil noen av boblene flyte nedover. Hvis du lurer på hvorfor finner du svaret i videoen under.


Les også:

- Menn blir smartere av øl

- Ga treåring røyk og øl

- Du blir ikke fin av øl og vin

Les flere nyheter

Helse og livsstil
Populært