Dette tenker vi om guttas strandmote

- Dette er den største turn-off'en

FY-FY: Dette vil vi ikke se på stranda i sommer. Speeoden har for øvrig blitt forbudt blant annet på et badested i England, rett og slett av hensyn til andre gjester. (Foto: Colourbox.com)
FY-FY: Dette vil vi ikke se på stranda i sommer. Speeoden har for øvrig blitt forbudt blant annet på et badested i England, rett og slett av hensyn til andre gjester. (Foto: Colourbox.com)

Og noen steder er det faktisk forbudt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hersker ofte stor uenighet blant kvinner og menn på hva som egentlig er mote og ser bra ut , og hva som aldri burde se dagens lys hva klær og antrekk angår. Dette gjelder også i aller høyeste grad hva vi har på oss når vi soler og bader oss.

Det britiske damemagasinet Marie Claire gjenomførte nylig en undersøkelse blant menn om hva de tenker om kvinners badetøymote, og her fikk noen av årets heteste trender gjennomgå av gutta.

Men går dette også andre veien? Hva tenker egentlig damer om guttas strandmote? Er det slik at alle foretrekker badeshorts og ingen liker den gode gamle badebuksa? Eller er det greit at gutta også viser mest mulig hud når de skal bade?

Nei, nei, nei

Det Nye tok en kjapp runde på Facebook for å sjekke hva vi jenter egenlig vil se på guttene når de kler av seg på stranda i sommer. Og ikke helt overraskende er det den bitte lille badebuksa, ofte kalt Speedo, den vi liker aller minst.

- Herregud, nei, dette er den største turn-off'en, så utrolig stygt, mener 31-åringen Tonje Hagensen fra Oslo.

Camilla Berg (34) fra Lillehammer er enig:

- Speedo er fy-fy!! Surfeshorts er mye bedre!

- Ingen ser bra ut i Speedo - ingen. Selv David Beckham ville sett dum ut, forklarer 29-årige Maria Sørensen fra Oslo.

- Det blir liksom ingenting igjen til fantasien i Speedos!

At det blir lite igjen til fantasien synes å være det største problemet kvinner har når det kommer til minimale badebukser på menn.

- Legg vekk den bananhengekøya, utbryter 25-år gamle Ruth Bruton fra Southhampton i England.

- Det er jo ikke pent, alt er jo liksom så synlig.

Eller som 36-år gamle Irene Sand fra Oslo forklarer:

- Det er bare én grunn til at kvinner stirrer på en mann i Speedos, og det er samme grunnen som at man ikke klarer å la være å se på programmer om bilulykker eller flystyrter - man vet det kan komme noe veldig ekkelt, men man klarer ikke dra blikket til seg likevel!

Forbudt på britisk badeland

Ved den store fornøyelsesparken Alton Towers i Storbritannia, hvor det finnes flere bassengområder, har man ifølge den britiske avisen The Guardian valgt å forby bruk av Speedos og andre minimale badetruser.

Les også: Disse plaggene vil vi ikke se gutta i Gutta hater når du har på deg dette Slik finner du klær som passer din fasong

Dette ble ifølge avisen gjort av ledelsen fordi man ønsket seg et badested som skulle være mest mulig familievennlig, og mente derfor at menn i badebukser kunne virke støtende på andre gjester.

- Dette er ikke, som mange mener, et PR-stunt, men heller et forsøk på å holde parken så familievennlig som mulig, forklarer presseansvarlig ved Alton Towers, Rachael Lockitt, til avisen.

Sats på shorts

Med Speedoen lagt på hylla er det ikke så mange valg igjen for gutta når det kommer til praktisk og behagelig bademote. Men er det ikke slik at det enkle som oftest er det beste?

Shortsen er en klassisk gjenganger, og absolutt det plagget kvinner flest foretrekker at menn har på seg når man skal glane på dem på stranda i sommer.

- De aller fleste gutter ser jo mye bedre ut med shorts enn med badebukse - det blir jo som med truser kontra boksershorts, mener Maria Sørensen.

- Det er alltid litt mer sexy når noe overlates til fantasien.

23-år gamle Trine Hansen fra Tromsø er enig:

- Det er jo mye flottere med en badeshorts som sitter godt, da kan man jo liksom se hvordan rumpa ser ut, uten at det liksom blir for mye av det gode, som det ofte blir med badebukser.

Ruth Bruton argumenterer for at litt kortere shortser er bedre enn de noe lengre bermuda-shortsene.

- Med litt kortere shorts slipper han å få skille midt nede på låret når han soler seg.

Shorts med mønster er absolutt ikke så forhatt som for eksempel skjorter med samme mønster.

- Nei, det kan jo være litt morsomt med noen skikkelig fargerike badeshorts, mener Marte Midtgård fra Strømmen.

- Sånne bermuda-shorts med blomster på kan jo se skikkelig hot ut på en brun og lekker strandløve, og dessuten får man assosiasjoner til kjekke australske surfegutter!

- Helt enig, mener Camilla Berg.

- Surfeshorts er kjempefint på de aller fleste menn.

Dropp smykker og sokker

Det er ikke bare minimale badetruser som vi jenter helst vil at gutta unngår å ha på seg når de er klare for en dag på stranda. Gullsmykker à la middelaldrende italienere og kombinasjonen sokker og sandaler får de fleste til å grøsse.

- Sokker og sandaler er bare helt grusomt, forklarer 29-år gamle Lise Ross fra Finnsnes.

- Det er virkelig det verste jeg ser.

Trine Hansen er enig:

- Sokker i sandaler er fy-fy. Det samme er ustelte føtter, usj, noe så ekkelt.

Ikke glem å vokse ryggen

Det er ikke bare oss jenter som sliter med å få fjernet uønsket hårvekst før badesesongen er i gang igjen.

- Hår på brystet er liksom én ting, forklarer 27-år gamle Hilde Lunde fra Ålesund.

- Men når hele ryggen også er full av hår, da kan det jo kanskje være en idé å fjerne det. Det ser jo ikke spesielt lekkert ut...

FARGERIK SOMMER: Hos luksusnettbutikken Mr. Porter har man tro på badeshorts i gla' farger i år. Shorts fra Orlebar, Hartford og Robinson Les Bains hos Mr. Porter. © FOTO: Mr. Porter/Produsenten FARGERIK SOMMER: Hos luksusnettbutikken Mr. Porter har man tro på badeshorts i gla' farger i år. Shorts fra Orlebar, Hartford og Robinson Les Bains hos Mr. Porter. © FOTO: Mr. Porter/Produsenten

Farger og retromønster er in

Om han har tatt valget selv, eller du har kastet alle badetrusene for han, her er noen pekepinner for hva han kan fylle strandbagen med når ferien snart står for døren:

1. Farger

Årets bademote er nokså fargerik, noe som gjelder for gutta like mye som for damene.

- Både rosa og rødtoner var å se hos mange designere for vår- og sommerkolleksjonene, og disse fargene er flotte mot solbrun hud forklarer markedsføringssjef Michael Krueger hos den eksklusive nettbutikken Mr. Porter til Det Nye.

SLIK VIL VI SE HAM: Shorts med freshe farger og kule trykk er absolutt å foretrekke over minimale badetruser. © FOTO: Mr. Porter/Produsenten SLIK VIL VI SE HAM: Shorts med freshe farger og kule trykk er absolutt å foretrekke over minimale badetruser. © FOTO: Mr. Porter/Produsenten

2. Grafiske mønster

Alt fra ganske store grafiske mønstre ned til små, nesten pikselerte tegninger dukker opp på badetøyet i sommer. Gjerne i retrofarger som brun og oransje.

3. Ruter og striper

Disse klassikerene går aldri av moten tydeligvis, og satser du på en av disse kan du både bruke badeshortsen din denne sommeren og sikkert alle de kommende sommere også. Gant, J. Cres og H&M har alle flotte alternativer om du liker denne klassiske looken.

SHORT ER BRA: H&M har tro på ruter og knallfarger for sommermoten 2012. © FOTO: H&MSHORT ER BRA: H&M har tro på ruter og knallfarger for sommermoten 2012. © FOTO: H&M

Les også:

Disse plaggene vil vi ikke se gutta i

Gutta hater når du har på deg dette

Slik finner du klær som passer din fasong

Les mer om mote i ABC Nyheter

Slik blir sommerens festivalmote

Nå er shortsen kortere enn noensinne

Nå skal vi opp i høyden

Personvernpolicy