Teknotiser

Minnepinne forkledd som tampong

Tampongminnepinne og hodetelefoner som mottar musikk trådløst via internett. (Foto: meninos.us / Koss)
Tampongminnepinne og hodetelefoner som mottar musikk trådløst via internett. (Foto: meninos.us / Koss)

...og andre mer eller mindre nyttige nyheter fra teknologiverdenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første trådløse superruter

Nettverksprodusenten Netgear kom konkurrentene i forkjøpet med å masseprodusere en gigabyte-ruter, det vil si et trådløst nettverk som kan sende og motta mer enn én gigabyte per sekund. Netgears ruter har fått navnet R6300. Den koster 200 dollar (cirka 1150 kroner) i USA. I teorien er ruterens overføringsytelse 1300 megabyte i sekundet, men per i dag er det ikke noe annet enn ruteren som støtter trådløst gigabyte. Det jobbes imidlertid med å lage en standard for femte generasjon av trådløs nettverksteknologi slik at også bærbare maskiner, mobiler og nettbrett skal kunne få nytte av superrask overføring. (Tek.no)

Rett fra nett til hodetelefonene

(FOTO: Koss)(FOTO: Koss)

Koss har sluppet en ny serie hodetelefoner som de hevder er verdens første til å ta i bruk teknologi for å motta musikk trådløst via internett. Serien heter Striva og kommer i første omgang i de to modellene Pro og Tap. Striva Pro er den mer tradisjonelle varianten, mens Striva Tap er en ørepropputgave. Begge modellene har en enkel berøringskontroll for å justere volum og navigere gjennom spor og kanaler. Hodetelefonene er foreløpig kun tilgjengelig via Koss.com. Amerikanske priser er 450 dollar for Pro (cirka 2600 kroner) og 500 dollar for Tap (cirka 2900 kroner). (Tek.no)

Minnepinne forkledd som tampong

Jepp, USB Tampon flash drive er et virkelig produkt. Det er hva det høres ut som, en minnepinne med plastdeksel som ser ut som en tampong. Men nei, den fungerer neppe som tampong. Minnepinnen er til salgs hos amerikanske Meninos.us, som har spesialisert seg på litt rare produkter. Tanken bak en tampongformet minnepinne er at eventuelle tyver vil overse den hvis de får tak i damas håndveske. Dermed skulle det fungere som en form for ekstra sikkerhet for private data. Minnepinnen finnes i tre størrelser; to, fire og åtte gigabyte. Den minste koster 30 dollar (cirka 170 kroner). (Tek.no)

Gjør iPhone-kamera til systemkamera

Utskiftbar optikk for iPhone er ikke nytt, men teamet bak Olloclip har valgt å gjøre det litt annerledes. Olloclip-linsen har vidvinkel, makro og fisheye satt sammen i en dings du trer ned på telefonen ved behov. Linsen veier bare 20 gram, og er 35 mm lang og 31 mm på det bredeste. På den ene siden sitter den største linsen (fisheye), og på motsatt side er det et vidvinkelobjektiv. Vidvinkelen kan skrus av, og da blir denne siden av kameraet et makro-objektiv som kan ta nærbilder helt ned til én centimeters avstand. Prisen er 70 dollar (cirka 400 kroner) via Olloclip.com. (Tek.no)

Panasonic presenterer monsterskjerm

I samarbeid med den japanske rikskringkasteren NHK presenterer Panasonic en TV-skjerm på 145 tommer og med 8K-oppløsning. Det vil si en oppløsning på 7680 ganger 4320 piksler, eller 16 ganger Full HD. 8K er også kjent som Ultra High Definition Television (UHDTV) eller Super Hi-Vision. Plasmaskjermen har i overkant av 33 millioner aktive piksler, som betyr fantastisk bildekvalitet og utrolig detaljnivå. 145-tommeren har ikke behov for baklys eller projeksjon. NHK er involvert i TV-utviklingen blant annet fordi TV-stasjoner har behov for høyere oppløsning på de store skjermene i sine TV-studioer. (Tek.no)

Les også:

Minnepinnen kjenner igjen stemmen din

Bokstavelig ur og Photoshop på nett

Nye smarttelefoner og kaker til iPhone

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy