Hagemøbler

Her er årets rustikke hagemøbler

En røff benk eller en herlig hengestol er to av møblene du kan innrede uteplassen din med i år. Den rustikke og naturlige stilen er like trendy som før. Benk fra drivved.no, hengestol fra sikadesign.no © FOTO: Produsentbilde

Grovt, rustikt og gammelt treverk med slitte detaljer er fortsatt en stor trend. Her er årets røffe nyheter til hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje de gamle hagemøblene er modne for utskifting i år? Det finnes utemøbler i alle slags former, farger og prisklasser.

Vil du ikke bytte ut hagemøblene dine i år kan en liten fornyelse av de gamle møblene gjøre susen.

Populær rustikk stil

Den rustikke stilen, som passer godt både hjemme og på hytta, er fortsatt en stor trend. Grove materialer med uslepne detaljer gjør seg godt i hagen. Er du av den nevenyttige typen, kan du lage slike møbler selv.

Eksotiske materialer som bambus er også populære i år. Bambus er dessuten miljøvennlig, solid og fleksibelt.

Flettede møbler er komfortable og praktiske, siden de ofte er laget i slitesterke materialer som tåler vær, vind og varme. De har også et tidløst uttrykk som er like populært år etter år.

En annen viktig tendens dette året er sterke farger. Interiøreksperter spår at fargene kommer for fullt. Om du synes det er litt vågalt å velge fargesterke møbler, kan det være lekkert og forfriskende å pynte opp med fargesprakende tilbehør i form av puter og pledd.

Gjenbruksmaterialer

Gjenbruksmøbler av gamle materialer er en populær trend for tiden. Flere aktører på markedet spesialiseres seg på å lage møbler av gamle materialer, mens mange bloggere blant annet fornyer loppisfunn.

Rust interiør og Drivved er to aktører som lager møbler av gamle materialer.

Smart oppbevaring

Det kan være smart med mulighet til oppbevaring utendørs også. Og gode oppbevaringsløsninger får man aldri nok av. Har du et utekjøkken kan en hylle eller et skap være både dekorativt og praktisk.

En rustikk benk kan være et tøft innslag på terrassen.

Hengemøbler

Hengekøyer og hengestoler er populære innslag i hagen. Disse møblene inviterer til skiklkelig avslapning og du kan skape en egen loungestemning i hagen.

Bambus

Bambus er fortsatt et ukjent og nytt produkt for mange, selv om det begynner å bli et poplulært gulvmateriale. Det folk kanskje ikke er klar over er alle de positive egenskapene materialet har, både med tanke på kvalitet og miljø. Dette er et hardt, solid og fleksibelt produkt. Det har en slitestyrke som er høyere enn for eksempel eik, og er miljøvennlig i den forstand at bambus er svært hurtigvoksende og har en vekstperiode på fem år. Det gjør den til en tilnærmet fornybar ressurs.

Etnisk, klassisk og kunstflett

Etniske og eksotiske mønstre er også en stor trend denne våren, både på klær og interiør. Den klassiske butterflystolen kan brukes både inne og ute.

Møbler i kunstflett kommer i alle mulige prisklasser. Skjellettet på rottingmøbler er i aluminium eller stål, og flettverket består av en eller annen form for plastmaterial.

Tøft tilbehør

Det er ikke bare møbler man kan pynte opp uteplassen med. Er du fornøyd med møblene du har, kan litt nytt tilbehør være nok for å gi uteplassen et løft. En stor trend for øyeblikket er å "flytte stuen ut" og flere møbelprodusenter tilbyr tepper, puter og annet tilbehør til uteplassen.

Her finner du de kuleste interiørbildene

Trikset som får hagemøblene til å vare mye lenger

To trendy hagestiler

Derfor bør ikke små barn drikke lettbrus

Les mer om bolig og interiør

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy