Postkort kom frem 53 år etter at det ble postlagt

Postkortet som brukte et halvt år hundre på å nå riktig mottaker, ble stemplet på nytt i april i år. (Foto: Elizabeth Fulcher)
Postkortet som brukte et halvt år hundre på å nå riktig mottaker, ble stemplet på nytt i april i år. (Foto: Elizabeth Fulcher)

Ved hjelp av Facebook har postkortet fra mor endelig nådd frem til Scott McMurry (71).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vi kommer sikkert hjem før dette postkortet», skrev Scott McMurrys mor da hun sendte en hilsen hjem til sin 18 år gamle sønn i Virginia under et besøk til Chicago.

Og det fikk hun rett i, med mildt sagt god margin. Postkortet kom nemlig frem først cirka 53 år etter at det ble postlagt i Chicago.

Kortet som antagelig ble sendt i 1958, har vært på rundreise før det nå endelig har nådd riktig mottaker, skriver Daytone Beach News Journal.

Lokalavisa var først ute med å fortelle historien om det spesielle postkortet, som nå spres verden rundt ved hjelp av nyhetsbyrået AP.

Postkortet har motiv fra Chicagos Shedd Aquarium. Og McMurry, som nå er 71 år gammel og pensjonist, fått tilbud om en guidet omvisning i severdigheten som hans foreldre skrev hjem om for mer enn 50 år siden, melder Chicago Sun Times.

La bilde på Facebook-siden

Det var tidligere denne måneden at postkortet havnet i postkassen til Elizabeth Fulcher i Clarimont Lane i Florida. Og ingen kan si sikkert hvordan det havnet der.

- Jeg kjente ikke den egentlige mottakeren, men han hadde samme gateadresse som meg. Jeg så nærmere på kortet og la merke til at det hadde et 2 cent frimerke på seg. Da tenkte jeg at dette må være gammelt, sier Fulcher til lokalavisa.

Hun la et bilde av postkortet på sin Facebook-side og det var da en av vennene hennes bestemte seg for å undersøke hvem denne Scott McMurray var.

Se også: Mistet fotball i tsunamien, funnet i Alaska

Fant riktig McMurry

Da riktig McMurray ble kontaktet fortalte han at det antagelig var hans mor som hadde postet kortet, og at det var blitt sendt til barndomshjemmet i Clairmont Avenue i Georgia, selv om han var student i Texas på den tiden.

Enola Rice, talsperson for US Postal Service, har ingen sikre svar på hvordan kortet har havnet hos feil mottaker så mange år etter at det ble postet. Men Rice har følgende teorier:

I tillegg til det originale poststempelet er kortet også stemplet i Kingsford Michigan 12. april i år. En teori er derfor at kortet har blitt funnet av noen, som har sendt det videre i håp om at det skal komme frem til riktig mottaker.

Når det gjelder hvordan kortet havnet i Clairmont Lane, heller enn Clairmont Svenue, sier Rice at Postal Service bruker zip codes (postnummer) når posten sorteres. Disse ble imidlertid ikke tatt i bruk før i 1963, altså flere år etter at kortet ble sendt. Derfor har sorteringsmaskinen lest adressen i stedet.

- Gatenavn som ligner så mye og samme gatenummer, er en mulig forklaring på at postkortet ble sendt til feil mottaker, sier hun.

- Internett gjorde det mulig

Scott McMurry, som nå er pensjonert historiker, ble overrasket da han ble kontaktet angående kortet.

- For 20 eller 25 år siden hadde dette vært vanskelig, men internett gjør det mye enklere, sier han til Daytone Beach News Journal.

Da han fikk se et bilde av postkortet var han sikker i sin sak:

- Det var definitivt min mors håndskrift, sier han.

Den originale postdatoen på kortet er uleselig, men McMurry har tenkt til å komme til bunns i når det ble postet.

- Jeg tror det var en gang etter 1959, kanskje tidlig på 60-tallet. Jeg skulle gjerne likt å vite hvor kortet havnet og hva som har skjedd med det, sier han.

Les også:

Britisk turgåer havnet i slåsskamp med ørn

Nå fødes 100-åringene

Les flere nyheter

Personvernpolicy