Meny

Slik bør du tine kjøttdeigen

KLEM DEN FLAT: Ta kjøttdeigen ut av pakken og klem den flat. (Foto: Øivind Lie)
KLEM DEN FLAT: Ta kjøttdeigen ut av pakken og klem den flat. (Foto: Øivind Lie)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har sikkert prøvd å tine kjøttdeig i en fart. Det blir sjelden vellykket.

Kjøttdeig må du ha enten du skal lage en supergod lasagne eller ekstra saftige kjøttboller.

Problemet oppstår om du skal tine kjøttdeigen i en fart.

Gjør du det i mikroen, blir den i beste fall kokt på utsiden og frossen i midten.

Les også: Billigkjøttdeig får terningkast seks

Legger du den i lunkent vann, tar det evigheter. Men prøver du dette trikset, tiner du kjøttdeigen på et blunk.

Enkel fysikk

Prinsippet er såre enkelt. Du må rett og slett øke overflaten på kjøttdeigen.

Da tar den til seg mer varme når den skal tines.

Les også: En ukemeny for det gode liv

Det gjør du ved å ta den ut av av pakken og over i en frysepose. Deretter klemmer du den flat, knyter igjen og legger den i fryseren.

Lunkent vann

Når du skal tine kjøttdeigen legger du den i lunkent vann. Da tiner den mens du gjør klar de andre råvarene.

Les også:

Slik steker du kjøttdeig

Quesadilla med kylling

Du baker ikke bedre brød enn dette

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Les flere matsaker

Helse og livsstil
Populært