Strikkhopping i rullestol

ADRENALINKICK: Her kaster Christi Rougoor seg utfor brua i det spektakulære strikkhoppet, og stuper 100 meter ned mot en elv. Se video av hoppet nederst i saken. Foto: 9Lives
ADRENALINKICK: Her kaster Christi Rougoor seg utfor brua i det spektakulære strikkhoppet, og stuper 100 meter ned mot en elv. Se video av hoppet nederst i saken. Foto: 9Lives

For fire år siden ble kanadiske Christi Rougoor (25) lam i en motorsykkelulykke. Nå har hun likevel fått drømmen om å hoppe i strikk oppfylt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen har sittet i rullestol de siste fire årene etter at hun brakk ryggen under en ferie i Florida, men hun bestemte seg raskt for å ikke la det hindre henne i å ha et aktivt liv.

Allerede tre måneder etter at hun forlot sykehuset, deltok hun i rullestolløp, og siden den gang har hun deltatt i flere maraton og bidratt til å samle inn store summer til forskning på ryggmargsskader.

Nå har Rougoor brutt nye grenser. Det spektakulære strikkhoppet fant sted 100 meter over en elv i Whistler, British Columbia. Like etter at Rougoor hadde gjennomført hoppet var hun klar på at det neppe blir siste gang.

Les også: Strikkhopper falt i krokodille-elv

– Jeg pleier å sitte oppreist hele tiden, så de to første sekundene sidelengs gjorde at jeg fikk magen helt opp i halsen, uttalte en entusiastisk Christi Rougoor til CNN etter strikkhoppet.

Bak hendelsen står eventbyrået 9Lives, som jobber med å få mennesker med funksjonshemminger ut i naturen, og utfordre sine egne grenser.

Det gjorde definitivt Christi Rougoor, som anbefaler andre i rullestol til å gjøre som henne.

– Et par sekunder var jeg fullstendig fri for bekymringer og tanker. Jeg ville gjort det igjen når som helst, slår hun fast.

Les også:

Revolusjonerer reiser for rullestolbrukere

En revolusjon for rullestolbrukere?

Les flere nyheter

Personvernpolicy