Bergensleiligheten er som et 70-talls museum

Retroleiligheten gikk nesten 50 prosent over takst

TIDENS TANN: Det må være de mest ihuga retro-tilhengere som kan tenke seg i bo i leiligheten slik den fremstår i dag. © FOTO: Proaktiv Eiendomsmegling

Urørt av tidens tann, like populær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralt beliggende leiligheter, som i tillegg kommer med en ikke-altfor-avskrekkende prislapp, er som gullstøv i store byer.


Alle vil bo i by, og sånt blir det dyre leilighetspriser av
. Om leiligheten man kikker på, trenger et strøk maling eller to, ja, så er de fleste villig til å brette opp ermene mot en bolig man har råd til der man mest ønsker å bo.

400.000 over takst

Det er mulig det skal mer enn et par strøk maling til for å flytte denne leiligheten over i dette tiåret, men det stoppet ikke paret som tirsdag denne uken kjøpte Bergens-leiligheten for 1,3 millioner kroner.

Det er 400.000 kroner over taksten og prisantydningen på 890.000 ifølge Bergensavisen.

- Inventaret medfølger, enten man vil eller ikke, skrev megler Sjur Breistein hos Proaktiv Eiendomsmegling i prospektet.

Men det noe spesielle inventaret så ikke ut til å være et problem for de mange som dukket opp på visningen denne uken.

- Det var i underkant av 20 mennesker på visningen, forklarer megleren til avisen.

- De som kjøpte leiligheten etter en budrunde hvor flere var med, var et ungt par.

Genuint 70-talls interiør

Leiligheten, som ligger i Øyjordsveien i Bergen, har ifølge megleren ikke gjennomgått noen store oppgraderinger siden midt på 70-tallet.

På veggene er det stormønstret tapet som gjelder, og ikke på en enkel fondvegg som i dag er trendy, men på alle rommets vegger, noe som underbygger den genuine 70-talls følelsen.

Leiligheten, som er på knappe 33 kvadratmeter, består av stue, kjøkken, bad og et lite avlukke som, ikke helt ifølge reglementet, ble benyttet som soverom. Dusjen befinner seg i et kott i gangen.

Norsk Folkemuseum interessert

Til Bergensavisen røper informasjonsleder Paal Mork ved Norsk Folkemuseum at han angrer på at de ikke la inn bud på den unike leiligheten selv.

- En sånn leilighet burde vi fått tak i. Veldig synd om den blir solgt til noen som vil endre på alt. Den bør bevares på rot, forklarer Mork til avisen.

- Min første innskytelse var "Søren, vi burde jo lagt inn bud!" forteller Folkemuseets talsmann.

Usikker på interiørets fremtid

Megler Sjur Breistein ønsker ikke å spekulere ovenfor Bonytt.no om leilighetens nye eiere har tenkt til å bevare den intakt eller om det unge paret belager seg på en grandios renovering.

- Hvorvidt de burde gjøre det eller ei, med tanke på det historisk unike interiøret, blir jo en annen sak, forklarer den Bergensbaserte megleren til Bonytt.no.

Breistein opplyser at på visningen tidligere i uken var det mange som var opptatte av de tekniske aspektene med leiligheten:

- For eksempel det med å kunne flytte dusjen inn på badet, eller for eksempel sette inn flere vinduer for å få mer lys, sier Breistein.

Ikke godkjent

Den 33 kvadratmeter store leilighetens soverom befinner seg i et lite kott, uten verken rømningsvei eller noen form for lysinnslipp.

En løsning som ifølge leilighetens prospektet "aldeles ikke er godkjent."

Dusjen er også løst på en kreativ, om enn litt spesiell, måte:

- Dusjen befinner seg i et skap i gangen, røper Breisten.

- Det er en litt utradisjonell løsning.

Den tidligere eieren av leiligheten var ifølge megleren en godt voksen dame som har bodd i leiligheten i over 40 år, og som ikke har gjort noen store inngrep i stilen eller innredningen siden midten på 70-tallet.

- Ellers er leiligheten i god stand, forklarer megler Sjur Breistein.

Må oppgraderes

Megleren anslår til Bergensavisen at den nye eieren vil måtte bruke tre-fire hundre tusen kroner for å få leiligheten opp til dagens standard.

- Det må gjøres mye før denne leiligheten har dagens standard.

Rift om retroleiligheten

At det kom til å bli budkrig om leiligheten var Breistein nokså sikker på allerede før visning.

- Leiligheten var i en prisklasse som var tilgjengelig for mange, og det er klart at det er ikke ofte det dukker opp leiligheter i denne prisklassen såpass sentralt i Bergen.

Ikke overrasket

Martin Raknes, som er regionsdirektør hos Eiendomsmegler Vest i Bergen er heller ikke overrasket over at denne leiligheten ble solgt for nesten 50% over prisantydningen.

- Nei, det er vel heller normen at leiligheter såpass sentralt i Bergen selges noe over takst og prisantydning, forklarer eiendomsmegleren til Bonytt.no.

- At denne leiligheten også var i en prisklasse som ble tilgjengelig for mange, også ikke minst førstegangskjøpere, gjorde nok sitt til at budrunden gikk som den gikk.

Les også:

Her shopper du retro interiør

Bevarte atmosfæren i det gamle fabrikklokalet

Dette må du sikre deg som gravid

Les mer om bolig og interiør

Personvernpolicy