Rosa er den nye trendfargenNå skal alt være rosa

ROSA TREND: Våger du å innrede med dette rosa teppet fra flor.com - eller rosa blandebatteri fra Vola? FOTO: Produsentene
ROSA TREND: Våger du å innrede med dette rosa teppet fra flor.com - eller rosa blandebatteri fra Vola? FOTO: Produsentene
Artikkelen fortsetter under annonsen

1980-tallets store farge er tilbake. Se hvordan ekspertene innreder med fargen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosa har gjennom tidene var småjentenes drøm - og mang et pikerom har blitt malt i alt fra sukkersøte rosanyanser til de mer knæsje variantene. Nå innreder stadig flere med rosa ellers i interiøret også.

Pastellene er en av de største trendene i motebildet denne sesongen - og spesielt i den lysere tiden vi nå går i møte.

Men det er ikke bare de duse rosafargen som går hjem i stuene til folk - nyanser som knallrosa og lakserosa er også kommet på banen.

Ekspertene tipser deg her om hvordan du kan innrede med rosa uten at resultatet blir et pikerom med stor P. Det kan nemlig fort gå "galt" når du innreder med denne statement-fargen.

Finn din rosafarge

ROSAFEST PÅ BADET: Det er greit å være glad i rosa om du velger denne varianten. FOTO: Line FalckROSAFEST PÅ BADET: Det er greit å være glad i rosa om du velger denne varianten. FOTO: Line Falck

Rosa er i tiden som aldri før, konstaterer stylist Krista Elvheim.

- Både i interiørtrendene og motetrendene ser vi nå rosafargen - alt fra dus pastell til knæsj neon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En del kan synes at det er skremmende å innrede med "jentefargen". Men det er lite å frykte, ifølge stylisten:

- En dæsj neon vil for eksempel live opp hjemme hos deg, og fargen vil bare gjøre deg glad.

Er du av den mer sarte typen når det kommer til interiør, kan du leke deg med de mer duse palettene. Bruk sarte rosatoner på detaljer som blomster, puter, vaser, i bilder - eller bruk tapet med et sart uttrykk, tipser stylisten.

-Gi gass

Elvheim mener en ikke skal være så redd for å våge litt på hjemmebane.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

TA PLASS: En rosa sofa som dette innbyr til en real fargefest i stua. FOTO: ProdusentenTA PLASS: En rosa sofa som dette innbyr til en real fargefest i stua. FOTO: Produsenten

- Gi gass og mal et tregulv, en trapp, en dør, en kontrastvegg, eller mal skapfrontene i en knæsj rosafarge. Da skaper du en spennende kontrast til interiøret ellers.

De fargerike tapene har vært en trend en god stund nå. Mange klistrer opp gamle fotografier, kort og plakater med neonrosa tape. Rosa rammer, puter, et bord malt i rosa, en krakk, en hylle eller rosa knagger vil ha samme effekt i interiøret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

IKKE OVERDRIV: Overdriver du med rosa kan det raskt slå feil. Synes du neonrosa blir for voldsomt kan du innrede med dus rosa, som her. FOTO: ProdusenteneIKKE OVERDRIV: Overdriver du med rosa kan det raskt slå feil. Synes du neonrosa blir for voldsomt kan du innrede med dus rosa, som her. FOTO: Produsentene

EN KJØLESKAPDRØM: Det er ikke få som drømmer om et SMEG-kjøleskap. Velger du rosa er du tøff! FOTO: ProdusentenEN KJØLESKAPDRØM: Det er ikke få som drømmer om et SMEG-kjøleskap. Velger du rosa er du tøff! FOTO: Produsenten

Statement-farger gir muligheter

Spennende fargeklatter og kontrastfarger bidrar til at du kan leke deg mer interiørmessig. Det er fort gjort å tenke at farger som rosa skaper begrensinger hjemme.

-Jeg tenker heller motsatt - fargen gir muligheter, sier stylisten.

Både pastellfarget rosa og knæsj rosa kan enkelt kombineres med forskjellig type materialer.

Men hvis du overdriver, kan fargen miste sin intensitet. Det kan fort bli mye.

- Ved å ha kontraster i interiøret oppstår det spenning, og som kolorist tyr jeg ofte til fargesirkelen for å finne komplementærfarger og spennende og uventede farger jeg kan kombinere med. Det er fint for å fremheve fargen slik jeg ønsker i interiøret, sier Elvheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

TIL VEGGS: En neonrosa tråd med mosomme postkort kan være dekorativt på en hvit vegg. FOTO: ProdusentenTIL VEGGS: En neonrosa tråd med mosomme postkort kan være dekorativt på en hvit vegg. FOTO: Produsenten

Mal på 1-2-3

For deg som liker små gjør-det-selv prosjekter har Siv Elizabeth Egger, kommunikasjonsrådgiver på Ikea, følgende tips å gi:

- Kjøp en benk, bokhylle eller krakk i ubehandlet tre og mal den i den rosatonen du ønsker. Du kan male hele produktet, bare beina, inni hyllene, eller langs kanten av hyllene. Alt avhenger av hvor mye rosa du ønsker å ha i interiøret.

Hvordan du velger å bruke fargen avhenger ene og alene av deg selv, og hva du liker.

- Jeg synes rosa er den perfekte aksentfargen, den kan roe ned eller live opp, avhengig av hvilken tone du velger. Mal en vegg på soverommet i en dus rosatone, og du skaper en romantisk og avslappet stemning. Dette kan kombineres med mange andre farger og stiler, ettersom fargen ikke er så sterk at den tar all oppmerksomheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom du ønsker en sterk aksentfarge i interiøret, kan neonrosa eller en sterk og dyp rosafarge være et alternativ. Du kan enkelt få inn en slik farge ved å velge puter, vaser og pledd i den fargen, dette er også en enkel løsning dersom du er en person som vil ha muligheten til å bytte farger og stil litt oftere, råder Siv Elizabeth Egger.

MANGE MULIGHETER: Det er ikke vanskelig å finne morsomme rosa detaljer. Noen små detaljer i interiøret kan være alt som skal til. FOTO: Frode LarsenMANGE MULIGHETER: Det er ikke vanskelig å finne morsomme rosa detaljer. Noen små detaljer i interiøret kan være alt som skal til. FOTO: Frode Larsen

Les mer fra Klikk.no:

Grått er hot

Noen farger er hippere enn andre

Unik interiørshopping på nett

Gå på førstehjelpskurs

Les mer fra ABCNyheter.no:

Med disse møblene topper du trendbarometeret

Det går mot grønne tider

Nå er julepynten rosa og glorete

Se sesongens baderomstrender