Åpen for alle - alltid

Så kul loftsleilighet har vi aldri sett før

INDUSTRIELT OG RUSTIKT: Den kule leiligheten har en gjennomgående bruk av betong og mange tøffe detaljer. © FOTO: Vyacheslav Balbek.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den gjennomførte, arkitekttegnede leiligheten har et rustikt og industrielt uttrykk, med gjennomgående bruk av betong, metall og tre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tre etasjes penthouse leiligheten i Kiev har en grunnstruktur i betong, en terrasse og en innendørs vertikal hage. Den gjennomgående bruken av betong gir leiligheten en industriell og røff følelse.

Den stilige loftsleiligheten, som er på hele 380 kvadratmeter, ble designet i 2009 av det ukrainske arkitektkontoret 2B Group.

- Kunden, en alenepappa med en syvåring, hadde klare preferanser, forteller Slava Balbek fra 2B Group. Han ønsket økovennlige materialer, en åpen og luftig uttrykk og følelse av høy kvalitet.

Vi på vår side ønsket å vise både kunden og oss selv at betong kan være varmt, treverk kan være blankt og metall kan være mykt.

Gjennomtenkte detaljer

På kjøkkenet har designerne innlemmet et vinstativ i den ene betongveggen. Den rustikke mursteinsveggen er også et bevisst valg fra designerne.

- Vi ønsket ikke å bruke tradisjonelle panelvegger eller plater, og valgte derfor en røffere løsning i form av murstein, forklarer arkitekt Balbek.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stilig stue

Den luftige stuen er innredet minimalistisk og nøkternt, med et industrielt preg. Kunden ønsket ikke bruk av kunstige materialer, plast eller overdrevne detaljer. Belysningen i leiligheten er integrert på en myk og behagelig måte.

- Vi har valgt å ikke bruke lysskinner, spotter eller taklamper, forklarer arkitekten. Belysningen, som er skjult, er rettet direkte mot taket som igjen gir et mykt lys i hele rommet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bad i container

Det ene badet og garderoben i leiligheten er bygget inni en container.

Vi måtte bygge vår egen container for å få den størrelsen som vi ønsket. Innsiden av containeren er laget av vanntett kryssfiner, forklarer arkitekten.

Soverom uten vegger

På det åpne soverommet er det ingen vegger. Sengen er plassert midt i rommet, som ellers har et badekar, to vasker og en garderobe. Bak to enkle skillevegger er det et toalett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- På barnerommet skapte vi et multifunksjonelt område med plass til å spille, leke, trene og sove, sier Balbek.

Uteområde

En unik takterrasse tilbyr plass til å sole seg, en utendørs peis og en formidabel utsikt over storbyen Kiev.

- Utviklingen av konseptet og prosjekteringen tok ett år, mens selve byggeprosessen tok halvannet, avslutter Balbek.

Prosjektet har gått gjennom en modningsprosess med stadige endringer, forbedringer og tilpasninger.

Les også:

Her ligger de kuleste interiørbildene

Markedets råeste loftsleiligheter

Loftsleiligheten ble ny med designerhjelp

De fleste navn er lovlige