Meny

Moderne bad

Se sesongens baderomstrender

LIGGENDE DUSJ: Det er mange som trakter etter spafølelse på badet. Hva med å ta den helt ut? Denne liggende dusjen fra Dornbracht er noe for seg selv. © FOTO: Produsenten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spaelementer, horisontale dusjer - og svarte vasker. Se de siste baderomstrendene her.

Vi drømmer vel alle om et funksjonelt bad hvor vi kan trippe barbeint inn på morgenkvisten, for deretter å tasse inn i en varm og bekvem dusj eller duppe oss i et deilig badekar - før vi tar siste finish foran speilet. Med riktig belysning og lysforhold, selvfølgelig.

Hvis du ikke har tenkt på det tidligere, kan faktisk hotellbad være en stor inspirasjonskilde om du sysler med oppussingsplaner på badet. Disse badene er gjerne funksjonelle og enkelt innredet, sånn at man raskt kan gjøre endringer i takt med trendene som kommer og går.

Ifølge Siv Elizabeth Egger, kommunikasjonsrådgiver på Ikea, er spafølelsen på badet noe mange higer etter og drømmer om. Ro og harmoni er viktige stikkord, uavhengig av størrelse på badet.

- Derfor går det fortsatt mye i hvitt, gjerne i kombinasjon med lyst tre. Da får du den enkle og rene skandinaviske stilen, i tillegg til en fredfylt stemning, sier Egger.

Berøringsfrie vasker

LYST OG LUFTIG: Den skandinaviske stilen holder stand, og det er ikke så rart: Det enkle er jo ofte det beste. Baderomsinnredningen her er fra Ikea. © FOTO: ProdusentenLYST OG LUFTIG: Den skandinaviske stilen holder stand, og det er ikke så rart: Det enkle er jo ofte det beste. Baderomsinnredningen her er fra Ikea. © FOTO: Produsenten

Likevel - selv om mange tenker funksjon fremfor estetikk på badet, våger mange stadig mer.

Ifølge Lene Vestrum, medierådgiver i på "Ha det på Badet", er svarte vasker noe av det som er i trendbildet i øyeblikket. Det samme er søylevasker som nærmest ser ut som skulpturer på badet ditt. Og mens vi har sett mye av firkantete vasker over en tid nå, så blir det stadig mer av de runde formene. Og firkantete vasker har fått mer avrundede former.

Berøringsfrie vasker har også inntatt hjemmene, de som tidligere stort sett var å finne i offentlige rom - som eksempelvis på restauranter.

- Nå kommer disse i rimeligere varianter. Vi ser mye av dette i Europa, sier Vestrum.

Større fliser

STØRRE FLISER: Mosaikkflisene har lenge dominert på badet, men nå blir flisene stadig større. Det blir dessuten mer av toaletter som går ned til gulvet. © FOTO: ProdusentenSTØRRE FLISER: Mosaikkflisene har lenge dominert på badet, men nå blir flisene stadig større. Det blir dessuten mer av toaletter som går ned til gulvet. © FOTO: Produsenten

Store hodedusjer med hånddusjer, som jo også oser av spa og velvære, er noe mange vil ha. Over lengre tid har det dessuten vært en trend å velge vegghengte toaletter, men nå ser vi mer av toalettene som går ned til gulvet. Toalettene har også fått rundere former.

Vi vil dessuten ha speil så det holder. Mange velger skap med speil, og hvor belysning er integrert. Og mens mosaikken har tronet på trendtoppen de siste årene blir flisene nå stadig større. Men for all del - mosaikken holder stand, det nytter jo ikke å fornye noe så kostbart som bad hver gang det er noe nytt i trendbilder.

Noen ganger vi tvunget til å ta hele badet, andre ganger kan vi skape et nytt inntrykk med noen enkle grep.


Nye detaljer

KJAPP UTSKIFTNING: Et nytt dusjforheng fra By Nord setter prikken over i-en. Fototrykk er i tiden som aldri før. © FOTO: ProdusentenKJAPP UTSKIFTNING: Et nytt dusjforheng fra By Nord setter prikken over i-en. Fototrykk er i tiden som aldri før. © FOTO: Produsenten

Ønsker du et nytt bad, trenger du abolutt ikke sette i gang fra grunnen av. Noen friske, nye detaljer kan være alt som skal til for å få et moderne preg, eller en følelse av å ha et bad som henger med i tiden.

Selv om målet nødvendigvis ikke er å ha Norges kuleste bad , så er det jo stas å ha et bad som skinner, er det ikke? Når det gjelder tilbehør er pleksiglass et viktig stikkord denne sesongen. Bambus er også noe som frisker fint opp og gir et moderne preg. Ellers er krom en slager, ifølge Lene Vestrum.

Noen nye, fargerike bokser, et nytt dusjforheng, en ny og god badematte du kan sette føttene på - og noen nye velværeprodukter er en rask vei til fornyelse. Med noen små grep er du der, du også.

Les mer fra klikk.no:

Møblene som skjuler rotet

Interiørtrendene vi tror på

Alt om bad

Slik holder du barna friske

Les mer fra abcnyheter.no:

Iskald badelykke

Så ofte bør du vaske badet

Fikk 18 cm lang ål inn i penis

Under denne stålkuppelen finner du Norges kuleste bad

Helse og livsstil
Populært