Meny

Møbler med plass til oppbevaring

Hold orden på rotet med disse møblene

TENK SMART: Det finnes mange smarte og multifunksjonelle møbler på markedet. (© FOTO: Montana og Norrgavel )

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tips til oppbevaring i hvert rom.

Møbler som gjemmer rotet, forenkler ryddingen i huset.

Med gjennomtenkte oppbevaringsløsninger blir det enklere å finne tingene til enhver tid.

Interiørarkitekt Solveig Baalsrud Svoor hos Dis interiørarkitekter i Oslo mener at oppbevaringsplass bør ha høy prioritet når man planlegger et rom:

- Det er viktig å tenke oppbevaring med en gang man begynner å innrede. Generelt må jo innredning vurderes ut fra hvert enkelt rom og hvilke behov man har. Spesielt om man bor på en begrenset størrelse.

Men man skal ikke tenke at man ikke trenger lagringsplass om man bor på flere kvadrat også.

- Nei, smarte og praktiske oppbevaringsløsninger trenger alle, råder Svoor.

Multifunksjonelle møbler

Å benytte møbler som har flere funksjoner eller kan gjøres mindre/pakkes bort/forandres etter behov, når de ikke er i bruk, er en smart løsning for alle, men spesielt i små rom og kompakte boliger.

Salongbord som også holder orden på bøker og blad er en smart investering.

TENK MULTIFUNKSJONELT: Smarte møbler med flere funksjoner letter jobben med å holde hjemmet i orden. © FOTO: Norway Says, Ikea

Et bord med mange funksjoner.

SKJULESTED: Kommer gjestene, kan du bare dytte smuler og skrot ned i det smarte skjulestedet inni bordet. © FOTO: Bo Concept/Skeidar

Bordet på bildet fra Bo Concept er både moderne og praktisk, og vil med letthet kunne holde orden på både fjernkontroller og blader som ligger og slenger.

Salongbord med hemmelige hyller eller skjulte rom kan skjule rot og gjøre rommet mindre overfylt. Senger som også har skuffer under fungerer på samme måte.

Kjøp et relativt lite spisebord som kan trekkes ut ved behov, men som til daglig ikke vil stjele plass. Sats også på stoler som kan stables.

Oppbevaringsekspertene

Ifølge en undersøkelse Norstat har utført for Ikea, er et ryddig hjem og sosialt samvær det viktigste for nordmenns trivsel i hjemmet.

Smarte møbler med ekstra oppbevaringsplass.

GJEMMESTED: Her kan du på 1-2-3 gjemme bort rot og skrot når det dukker opp uventede gjester. © FOTO: Produsenten

Hvem trenger vel ikke litt ekstra oppbevaring i stuen?

SETT LOKKET PÅ: Dette smarte bordet fra Bolia har oppbevaringsplass under lokket. © FOTO: Produsenten

- Nordmenn sier at de trenger gode løsninger som skaper mer plass. Dette er en fellesnevner på tvers av landsdeler, kjønn og aldersgrupper. Tingene vi omgir oss med gjenspeiler hvem vi er og hvordan vi lever sammen. Og det å kunne oppbevare ting på en praktisk og funksjonell måte er viktig for oss, sier Frode Skage Ullebust i Ikea Norge.

Få plass til alt du trenger ved sengen med denne smarte hodegavlen.

GJENNOMTENKT: Hodegavlen i Malm serien fra Ikea har smarte hyller som kan trekkes ut. © FOTO: Ikea

Smart hodegavl med oppbevaring fra Ikea.

LURE MØBLER: Det kan lønne seg å være på jakt etter møbler som har smarte funksjoner og oppbevaringsløsninger om du bor kompakt. © FOTO: Ikea

Tenk smart

Smarte møbler er med på å holde rommet pent og ryddig. En kiste kan fungere som et bord, men kan også være et ypperlig sted å oppbevare ekstra puter og pledd. En fotskammel med oppbevaringsrom er perfekt når du trenger et sted å oppbevare fjernkontroller, batterier eller blader som ellers ville ha ligget strødd omkring.

Tips til smart oppbevaring i stuen:

1. Sofa, krakker, puffer og benker, ja alt du setter baken ned på, bør ha lagringsplass. Strikketøyet passer i puffen, og ekstra sengetøy til overnattingsgjester legger du i hjørnesovesofaen.

Smarte sofabord gjør det lettere å holde orden på fjernkontroller, aviser og annet rot.

TENK OPPBEVARING: Denne smarte boksen fungerer både som hodegjerde på sengen og hjemmekontor, og skjuler både kabler og kontorrekvisita. © FOTO: Sveinung Bråthen og Norrgavel

2. La bordet være mer enn fire føtter og en plate - velg et som byr på skuffer, hyller og skap, slik at du utnytter gulvarealet bedre. Slik som bordet ovenfor fra svenske Norrgavel.

3. Kjøp - eller få laget - en sittebenk til spisebordet. Her kan du ha oppbevaringsplass under setet, og få plass til duker, servietter og stearinlys.

Tips til smart oppbevaring i soverommet:

1. Velg en seng med skjult rom under, eller skuffer som kan trekkes ut. Det er praktisk å kunne oppbevare sengetøy i det rommet du faktisk bruker det i.

2. En sittebenk med oppbevaring ved fotenden av sengen kan skjule ekstra pledd og puter.

3. En sengegavl med smart oppbevaring er perfekt for å holde bøker, vannglass, lesebriller, eller uansett annet du måtte trenge på sengekanten.

Denne saken er fra Klikk.no

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Helse og livsstil
Populært