«Juleribba» spaserte inn

Grisen «Dennis» kom på overraskende besøk til Knut Skaar på lille julaften, men eier Anne Kristin Teigen (til venstre) og Dennis ble gjenforent i løpet av kveld. Foto: Fredrik Varfjell (Scanpix)
Grisen «Dennis» kom på overraskende besøk til Knut Skaar på lille julaften, men eier Anne Kristin Teigen (til venstre) og Dennis ble gjenforent i løpet av kveld. Foto: Fredrik Varfjell (Scanpix)

At ribba ligger trygt oppbevart i fryseren er gjengs i jula. At den spaserer inn i huset er noe mer uvanlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lille julaften oppdaget Knut Skaar en svart minigris som kom spankulerende alene ned veien fra Torstad ungdomsskole på Hvalstad utenfor Oslo.

– Det er ingen julegris. Ribba har jeg kjøpt inn for lenge siden, men det er jo ikke dårlig å ha en ekstra fersk gris på julaften, sier redningsmannen til NTB.

Heldiggris

Etter å ha stått og sett på grisen en halv times tid uten at noen eier dukket opp, besluttet han å ta med seg grisen inn og ringe til politiet. Etter noen timer kunne grisen gjenforenes med sin eier.

Minigrisen var også litt av en heldiggris, da familien han valgte å tusle inn til, har god kjennskap til minigrishold.

– Sønnen min har hatt minigris et par år, så jeg har erfaring med minigris. Han var ikke aggressiv i det hele tatt. Nå har han fått både rundstykker og epler og er veldig rolig, forteller Skaar.

Får sove i senga

Utpå kvelden meldte eieren av Dennis, som grisen heter, seg.

– Det er andre gang han har stukket av, men første gang jeg ikke har funnet ham igjen. Det er antakelig fordi han tok feil kurs i forhold til det han har pleid å gjøre. Tidligere har han vært i eplehagen hos naboen, men der var han ikke nå, sier matmor Anne-Kristin Teigen til NTB.

Lille julaften gikk hun rundt med lommelykt for å se etter spor. Det viste seg altså at Dennis oppholdt seg 150 meter unna der han bor.

– Jeg har lett og lett, men ringte etter hvert politiet, og da var han jo funnet. Han er veldig snill og får sove i senga i natt.

Teigen sier at to og et halvt år gamle Dennis er en kosegris.

– Nå må faste fordi han har fått så mye mat her. I morgen får det bli grønnsaker og brød, og ingen julemeny. Han må holde dietten. Det endte godt, sier Anne-Kristin Teigen med sin kjære minigris på fanget.

Les flere nyheter he

Personvernpolicy