Alternative juletrær

Juletrærne for deg med dårlig plass

TRE PÅ VEGGEN: Om gulvplassen din ikke tåler et digert juletre kan julepynten henges på veggen. Her er juletrærne for deg med liten plass. © FOTO: Produsent
TRE PÅ VEGGEN: Om gulvplassen din ikke tåler et digert juletre kan julepynten henges på veggen. Her er juletrærne for deg med liten plass. © FOTO: Produsent

Har du ikke plass til den vakre julegrana finnes det mange artige alternativer som utnytter veggplassen fremfor gulvplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juletre hører julen til men det er ikke alle som har plass til en diger julegran i stuen. Bor man på liten plass, i en leilighet eller hybel, er det ikke alltid like enkelt å finne et passende juletre. Men det finnes heldigvis alternative løsningene slik at de som bor trangt også kan nyte julepynt i stuen, på en litt utradisjonell og annerledes måte.

Mange reiser også bort i julen og synes derfor det blir upraktisk med et juletre som trenger stell i julen.

Disse trærne trenger du verken stelle eller vanne, de klarer seg nemlig helt fint på egen hånd. Og liten plass tar de også.

Nips på veggen

Julepynten kan brukes på mange måter og man trenger ikke et tradisjonelt tre for å pynt et rom.

Her har Jane Schouten, med vintage nettbutikken Alle the luck in the world, skapt et juletre på veggen av unyttige, men vakre, gjenstander som hun har samlet opp gjennom årene. Juletreet er en krysning mellom kunst og pynt.

Juletrær som henger på veggen

VEGGPRYD: Man trenger ikke å ha et klassisk juletre for å henge opp glitrende julepynt. La veggen gjøre jobben som juletre om du har lite gulvplass. © FOTO: Apartment therapy og Margaret M. de Lange

Post it jul

Post it lapper i ulike farger kan brukes til mer enn bare å gi beskjeder. Med en taperull, en julestjerne og litt kreativitet kan en bunke post it lapper bli et juletre på veggen.

Det venstre juletreet er et tips fra stylist Mai Liz Næss, mens det til høyre er fra Living Etc

Juletrær som henger på veggen=

POST IT TRE: Med en taperull, post it lapper og en julestjerne kan du lage et stilig og annerledes juletre © FOTO: Margaret M. de Lange og Living Etc.

Juletre med budskap

Det franske designkontoret Atypyk ønsker med denne plakaten å vise at man kan spare trær ved å unngå å kjøpe juletrær.

På baksiden av plakaten har de derfor skrevet:

«Hvor mange trær gikk det med til å lage denne plakaten? Færre enn man trenger for å lage et tre.»

Juletrær som henger på veggen

PLAKAT: Hva med en juletreplakat i stuen denne julen? Det franske designkontoret Atypyks har aget denne pikslete versjonen. © FOTO: atypyk

Lekent og selvlaget

Ønsker man et annet vegghengt alternativ av papir kan man skrive ut sitt eget juletre og sette sammen selv. Alternativt kan man lage en mykere variant i filt slik som bloggeren the mother huddle har gjort.

Hun ville ha et juletre på veggen som barna kunne leke med, uten at julekulene knuser eller at det kommer granbar overalt. Nå kan barna pynte og dekorere treet med filtpynten så mange ganger de vil.

Juletrær som henger på veggen

PAPIRTRE: Med en printer kan du skrive ut juletreet ditt og henge det på veggen. Alternativt kan du klippe ut et i filt. © FOTO: Apartment therapy og themotherhuddle.com

Boktre

Om bokhyllen din er litt slunken kan du forme de bøkene du har til greiner på et tre. Apartment therapy viser dette alternativet.

Med en bok på toppen som julestjerne har du illustrert et annerledes og alternativt juletre. Det andre treet viser hvor enkelt noen vedkubber kan danderes til et juletre på veggen. Rustikt, rimelig og plassbesparende.

Juletrær=

BOKTRE: © FOTO: Apartment therapy

Kvist og kvast

Har du ikke plass til et tradisjonelt grantre kan noen kvister og greiner være vel så dekorativt. Og om du har plass i vinduskarmen frigjør du gulvplass til andre ting.

Disse kvistene fra Emma's Design Blogg.

Juletrær

VINDUSPYNT: Kvister og greiner kan gjøre susen som juletre på liten plass. © FOTO: Bo Bedre, Kristian Septimius Krogh, emmas designblogg

Klipp og lim

Disse søte juletrærne kan klippes ut av papir, filt eller et annet tekstil. Trærne festes til veggen med knappenåler, og under kan man plassere telysholdere eller små skåler.

Legg noe grønt i skålene, eller rett og slett godteri, sier stylist Birgitta Roald som har tipset om denne julepynten.

Juletrær

ENKELT OG STILRENT: Disse juletrærne er klippet ut av papir og plassert i skåler med gress. © FOTO: Margaret M. de Lange

Les også:

Her finner du interiørbildene du liker

Delta i årets interiør-julekalender

13 snarveier til perfekt jul

Tør du ønske deg dette til jul?


Denne saken kommer fra Klikk.no

Les flere nyheter fra ABC Nyheter


Personvernpolicy