Pristest på bleier

Her er bleiene billigst

SJEKK PRISEN: Forskjellen på ubevisst og bevisst bleiehandel kan utgjøre over 2500 kroner i løpet av bleieperioden. FOTO: Morten Solli
SJEKK PRISEN: Forskjellen på ubevisst og bevisst bleiehandel kan utgjøre over 2500 kroner i løpet av bleieperioden. FOTO: Morten Solli

Et virvar av bonuser og ukjente rabatter - her er din guide i prisjungelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette koster bleiene per måned

Her er bleiebudsjettet for hver av kjedene, med utgangspunkt i billigste pris, et forbruk på fire bleier om dagen 30 dager i måneden og pris per bleie (som over):

Libero:

 1. Kiwi: 145 kroner
 2. Coop;: 152 kroner
 3. Meny; 155 kroner
 4. Rema 1000, Rimi, Joker, Spar, Bunnpris: 194 kr.
 5. Ica: 203 kr.

Pampers

 1. Rema 1000: 139 kr.
 2. Bunnpris: 142 kr.
 3. Rimi: 143 kr.
 4. Coop: 149 kr.
 5. Ica Maxi: 152 kr.
 6. Meny: 155 kr.
 7. Ica Super: 158 kr.
 8. Ica Nær: 162 kr.
 9. Joker, Spar: 202 kr.

For halvannet år siden var det full priskrig på bleier. Butikkjedene fulgte hverandre og ga bort annen hver bleiepakke.

Siden er bonusordningene tonet kraftig ned. Med utgangspunkt i et forbruk på fire bleier om dagen, kan du spare 900 kroner i året - og i løpet av hele bleieperioden rundt 2.500 kroner på å være prisbevisst.

Vi har trålet oss gjennom et tjuetalls butikker i Oslo og også hentet inn de "offisielle" prisene.

Vi har brukt bleiepakkene Pampers Active Fit (7-18 kg) og Libero Comfort Fit (7-14 kg) som priseksempler.

Egne merker

Vi har ikke tatt med kjedenes egne merker i denne sammelikningen, som Coops egne bleier og First Price. Grunnen til det er at det er vanskeligere å sammenlikne priser mellom bleier av ulik kvalitet.

Men hvis du finner fram til billigbleier du synes fuingerer bra, er det mulig å komme godt under prisene på Pampers og Libeo, og dermed spare mye penger.

Dyrest og billigst

Kiwis bleiekort er velkjent. Kiwi har den beste prisen på Libero-bleier (kr 1,21 per bleie), gitt at du er fast kunde eller kjøper tre slik at du får den fjerde gratis.

Men det er flere konkurrenter om god pris på Pampers-bleier.

Aller billigst på Pampers, og aller billigst totalt, er Rema 1000, der jumbopakken til kr. 79,20 gir en pris på kr. 1,16.

- Det er viktig for oss i Rema 1000 å være billigst på bleier, uten spesielle rabatter. Det skal vi være. Vi har også markedets billigste bleier fra eget merke. Rema 1000-bleiene i samme kiloklasse koster 49 øre bleia, sier markedsdirektør i Rema 1000, Lars Kristian Lindberg.

Pampers-bleien på Rimi koster kr 1,19, vel og merke hvis du har bleiebonuskort. ICA og Rimi gir bort hver fjerde Pampers-pakke. Men ingen av butikkene vi besøkte hadde standardpakkene, og bare en av ti opplyste om rabatten.

Den dyreste bleia får du kjøpt på ICA Nær uten rabattkort - da koster en Pampersbleie kr. 1,80.

Forskjellen mellom dyreste og billigste bleie blir da 64 øre.

Coop best totalt

Hvor du handler bleier, kommer trolig litt an på hva slags butikker du har nær der du bor. Flere av butikkene uten bonuskort har gode priser.

Coop og Meny er de eneste kjedene med rabatt på både Libero og Pampers, og Coop kommer samlet best ut. Der får du 10 kroner i avslag på hver enste bleiepakke, uavhengig av merke.

Under finner du prisene per bleie i de kjedene som er med i undersøkelsen. Der hvor det er sprik mellom opplyst pris fra kjedene og det vi fant i butikkene, har vi valgt å bruke pris i butikkene som gjeldende priser:

Pristest på bleierPristest på bleier

Coop og Meny

Skal du ha Libero-bleier, er Kiwi klart best.

- Vi har hatt denne rabatten i snart ti år nå, så den kan kundene stole på, sier Iren Støa Saltermark i Kiwis markedsavdeling til Klikk.no.

Meny og Coop har gode derimot gode priser på begge merkene. Meny tar 75 kroner for to bleiepakker, uavhengig av merke. Coop gir ti kroner i avslag fra første bleiepakke, vel og merke hvis du er medlem.

- Medlemsskapet er gratis. Coop eies jo av kundene, og vi har 1,3 millioner medlemmer. Du betaler inn 300 kroner, som er et depositum du kan ta ut igjen når som helst opplyser kommunikajsonssjef Kristin Paus.

Så mye sparer du

Hvor mye sparer du på å være bevisst i valget av butikk du handler i?

- Det blir et enkelt anslag, men vi må være åpne for litt variasjon. La oss si at et barn bruker 4 bleier daglig i snitt. Da lander vi på rundt 5000 bleier i løpet av hele perioden, hvis vi går ut fra at barnet bruker bleier i 3 år, noen litt lenger, noen litt kortere, sier Jarle Oppedal, faktasjef i Forbrukerrådet.

- Det første halve året bruker barnet rundt fem skift i døgnet, og deretter færre, etter et halvt år bruker de for eksempel fire skift. Fra barnet er et til to år bruker det 1500 bleier i året, mens treåringene bruker omtrent en bleie i døgnet, for å holde seg tørre om natta, sier Anne Marie Øybø, fagkonsulent og ingeniør i SIFO, til Dinside.no.

Med utgangspunkt i et forbruk på fire bleier om dagen, kan du spare 900 kroner i året - og i løpet av hele bleieperioden rundt 2.500 kroner på å være prisbevisst.

Les også:

Her er barnevogna billigst

Så mye sparer du på å harryshoppe babyutstyr

Dette sier navnet ditt om hvem du er

Dette gjør barna flaue

Les flere saker som denne

Les flere nyheter

Personvernpolicy