Teknologi på badet:

Denne doen gjør nesten hele jobben for deg

NY TEKNOLOGI: Tidligere i år introduserte produsenten Kohler et nytt toalett som har fått navnet Numi. Et high-techtoalett som både kan vaske og tørke brukeren. Foto: Skjermdump (You Tube)
NY TEKNOLOGI: Tidligere i år introduserte produsenten Kohler et nytt toalett som har fått navnet Numi. Et high-techtoalett som både kan vaske og tørke brukeren. Foto: Skjermdump (You Tube)

Toalett-teknologi du neppe har sett maken til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppvarmet sete, lokk som hever og senker, spyling og musikk.

Oppussing av bad er populært i norske hjem. Og de siste årene har det kommet flere teknologiske nyvinninger, kanskje først og fremst på offentlige toalett:

Berøringsfri armaturer og automatiske håndtørrere var utenkelig for bare noen få år tilbake. Nå ser det ut til at toaletteknologien også inntar hjemmene våre for alvor.

Tidligere i år introduserte nemlig produsenten Kohler et nytt toalett som har fått navnet Numi, et high-techtoalett med touchskjerm og fjernkontroll som både kan vaske og tørke brukeren.

Sprøyter og blåser

En funksjon oppnådd via en «tryllestav» som strekker seg fra under setet - og som både kan sprøyte vann eller blåse luft.

Toalettet kan også oppdage deg ved hjelp av sensorer.

For Numi vet om du har blitt sittende eller stående, og kan automatisk aktivere full eller såkalt økospyling.

Ikke nok med det; den vil også automatisk senke setet og ikke minst lukke lokket når du er borte.

Og det kan vel kanskje gi noen færre frustrerte fruer om ikke annet.

Se hvordan den fungerer her:

Hurtig utvikling

En FM-radio og høyttalere er også bygget inn. Prisen for herligheten ligger på cirka 37.000 kroner. Men trenger vi dette?

- I utgangspunktet virker dette i overkant high tech, men på den annen side må vi ikke glemme hvilken stor utvikling det har vært på produktsiden innen VVS-området de siste årene. Utviklingstrekkene er preget av hurtige omskiftninger, så mye kan skje i løpet av to-tre år, forklarer ansvarlig redaktør Jon Henriksen i VVS-forum til bonytt.no

- Med vår solide økonomi og stadig økt fokus samt bevisstgjøring på interiør, vil denne toalettypen kunne finne veien til norske hjem etter hvert, tror Henriksen.

Dog vil dette produktet ikke kunne bli noen volumselger av hensyn til at det norske markedet er begrenset og at prisen er høy.

Testet av New York Times

Den amerikanske storavisen The New York Times tok produsenten virkelig på alvor og lånte et slikt toalett for en måned. Ifølge deres reporter var teknologien fascinerende og bød på en luksus du lett kan bli vant til.

Flushing, rengjøring, tørking, musikk, oppvarming og andre innstillinger kan for eksempel bli lagret i brukerprofiler for ulike familiemedlemmer.

Dessuten var lydkvaliteten bra med tanke på at du lytter til et toalett.

Likevel mente avisen at dette toalettet er en teknologisk overkill.

Ingen ende-stasjon

Noen av funksjonene var bare irriterende, mente avisens anmelder.

Den største feilen med alt det teknologiske utstyret er at du stort sett avlegger toalettet kun en kort visitt. Det er jo ikke en ende-stasjon.

Dette poenget tok talkshow-vert Conan O'Brien til nye høyder da han viste frem denne reklameparodien på Numi:

Les også:

Dette bolighuset ble kåret til verdens beste i 2011

I denne bildebanken finner du inspirerende bilder

Denne prisbelønte låven kan du leie

Ferieboliger til under 1.5 millioner kroner

Saken er opprinnelig skrevet for Bonytt og publisert på klikk.no.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy