Neonfarger i huset

Dette er en av de hotteste interiørtrendene akkurat nå

NEONFARGET TREND: Sterke neonfarger har preget motebilde en god stund. Nå har trenden sneket seg inn i interiøret også. © FOTO: Ailine Liefeld for Freunde von Freunden
NEONFARGET TREND: Sterke neonfarger har preget motebilde en god stund. Nå har trenden sneket seg inn i interiøret også. © FOTO: Ailine Liefeld for Freunde von Freunden

Fresh opp det høstmørke interiøret med en frisk dæsj neonrosa og oransje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da de danske trendforskerne fra PEJ gruppen spådde høstens og vinterens interiørtrender på sensommeren i år, var det elementer fra naturen som var gjeldende. Med naturen som en hovedkategori delte trendanalytikerne høstens trender inn i fire ulike stilretninger. Den ene underkategorien heter Delight Decor, og kjenntegnes av grafiske mønster, storblomstret print og sterke farger som rødt og flamingo-rosa.

I motebransjen har knallfarger vært hot en stund, og moteekspertene har spådd en fargesterk høst. Mote og interiør følger gjerne hverandre, og nå har flere interiørbloggere kastet seg over den fargeglade trenden.

De to jentene som driver Milla Boutique i Oslo, interiørstylist Camilla Berntsen og Tine Robertsen, er blant dem som trives ned rosa-trenden. På bloggen deres kan man lese flere innlegg med titler som Neon love , Hang up på rosa og Neon touch. Selv har de satset på småprodukter i knæsje farger, men ser for seg å utvide sortimentet sitt.

- Vi føler at denne trenden først og fremst er kommet fra motebildet, hvor den har vært en viktig del i lang tid, sier Camilla Berntsen til klikk.no. Vi tror nok at neon vil være godt synlig fremover, ikke minst mot våren og sommeren, påpeker jentene.

FARGERIKT TILBEHØR: Et nøytralt interiør kan friskes opp med sterke og fargrike detaljer på puter, tepper, lamper og bilder. Dette kan enkelt byttes ut med tiden. © FOTO: Simon Whitmore , House to homeFARGERIKT TILBEHØR: Et nøytralt interiør kan friskes opp med sterke og fargrike detaljer på puter, tepper, lamper og bilder. Dette kan enkelt byttes ut med tiden. © FOTO: Simon Whitmore , House to home

- Foreløpig har vi noen småvarer som blyanter, notatbøker og sminkevesker i butikken. og snart får vi kanskje noen lamper og småmøbler. Vi digger som sagt små detaljer i neonfarger, og det er litt gøy å rocke opp interiøret litt. Men det spørs vel om vi maler en hel vegg med neonrosa hjemme.

Berntsen og Robertsen har noen tips til hvordan man kan bruke neonfarger i interiøret:

- Man kan jo for eksempel ha en enkel NUD pendellampe med neonfarget ledning mot ellers nøytrale jordfarger. Eller man kan male 1 av 6 spisestoler i neon. Og vi elsker helgrått interiør med smådrypp av neon- det er bare fantastisk, sier jentene begeistret.

Det lille ekstra

En liten dæsj rosa eller grønt i stuen kan friske opp et ellers nøytralt interiør.

- Levende og sterke farger er allerede en trend i motebildet, men de siste månedene har jeg sett mye av det i ulike interiørblader og på blogger. Nyanser av sterk rosa og oransje har også kommet til interiøret, skriver interiørblogger Danille de Lange på den populære bloggen sin The style files.

Personlig foretrekker jeg hvite og nøytrale toner som beige, bruntoner og grått, sier de Lange til klikk.no. Men jeg liker at små, fargesterke detaljer popper frem her og der.

SMÅ DETALJER: Interiørblogger Danielle de Lange var på et bloggtreff under interiørmessen Woonbeurs i Amsterdam i år. Her var det flere eksempler på bruk av neondetaljer i interiøret. © FOTO: Danielle de LangeSMÅ DETALJER: Interiørblogger Danielle de Lange var på et bloggtreff under interiørmessen Woonbeurs i Amsterdam i år. Her var det flere eksempler på bruk av neondetaljer i interiøret. © FOTO: Danielle de Lange

- Mitt tips til bruk av neonfarger i interiøret vil være å ha det på accesoarer og detaljer, som for eksempel rosa eller oransje puter. Man kan også bruke neonfarget tape på svarthvitt bilder eller trykk. På den måten kan du enkelt og rimelig forandre interiøret ditt når du går lei og ønsker noe annet.

- Om man virkleig vil male kan neon rosa og sterk oransje også brukes på en av veggene som en accentfarge. Men jeg tror nok ikke dette er en langvarig trend, neste sesong er det noe nytt som kommer. Men da er det jo bare å male over igjen, avslutter bloggeren.

Trendy fargebruk

Freunde von Freunden er et internasjonalt magasin, som portretter folk med ulike kreative og kulturelle bakgrunner i deres hjem, eller innenfor deres daglige arbeidsmiljø.

Hjemmet til kommunikasjon og PR spesialist, Silke Neuman, i Berlin viste seg og sin leilighet på nettsiden deres i slutten av september i år. Reportasjen fra den fargesterke leiligheten hennes har vekket stor interesse blant ulike boggere, nettopp på grunn av alle de neonfargede innslagene.

SPREKE HYLLER: Silke Neuman har brukt rosa detaljer for å piffe opp hyllene i skapet. © FOTO: Ailine Liefeld for Freunde von FreundenSPREKE HYLLER: Silke Neuman har brukt rosa detaljer for å piffe opp hyllene i skapet. © FOTO: Ailine Liefeld for Freunde von Freunden

Timmi Seifert fra Freunde von Freunden forteller klikk.no at de selv følger den spennende trenden knyttet til bildene deres fra reportasjen. De har også opprettet et eget blogginnlegg på siden sin under tittelen "Neon besettelsen fortsetter." I blogginnlegget står det blant annet at portettet av Silke Neuman nå lever sitt eget liv på nettet, og de har lenket inn de ulike bloggene som omtaler de spreke fargevalgene til hennes.

Washi-tape

En av høstens store trender blant interiørbloggerne er den japanske tapen washi-tape. Tapen kommer i mange ulike farger både ensfarget og med forskjellige trykk og grafiske mønster.

En av interiørbloggerne som har lekt seg med tapen er Kine Bråthen Hansen med bloggen MadeByKine.

- Jeg har lenge sett på ulike wallstickers til barnerommet, og da jeg så en artikkel i ROM 123 om washi-tape fikk jeg inspirasjon til å lage et eget tre i litt knæsje farger. Jeg ville ha et fargerikt innslag på barnerommet, og fant ut at washi-tape er både et enkelt å bruke og et rimeligere alternativ til wallstickersene, forteller Bråthen Hansen til klikk.no.

DETALJER: På kjøkkenet til Silke Neuman frisker oransje detaljer på møblene opp interiøret. © FOTO: Ailine Liefeld for Freunde von FreundenDETALJER: På kjøkkenet til Silke Neuman frisker oransje detaljer på møblene opp interiøret. © FOTO: Ailine Liefeld for Freunde von Freunden

- Jeg synes neonfarger/rosa kan friske opp interiøret. Jeg har selv valgt basisfarger som hvitt,grått, beige og sand i mitt eget hjem, men jeg synes det er fint å supplere med litt farger på interiørartikler som tepper, malerier, gardiner, lamper og puter.

Jeg tror nok at tape trenden kommer til å være populær lenge, siden det finnes så mange ulike bruksområder og ulike design på tapen, avslutter Bråthen Hansen. Og det er bare fantasien som setter grenser når det kommer til bruk av tape. I tillegg til treet på barnerommet skal jeg bruke tapen til å lage bildecollage på veggen.

Trendy trapp

Med wallstickers i knæsje farger kan du enkelt friske opp den kjedelige trappen din. Interiørbloggen Ideas to steal har skrevet et innlegg om nettopp dette, med flere fargesterke trapper.

Les også:

Glem shabby chic - nå skal det være cheap chic

Her er årets interiørtrender

Her finner du interiørbildene du liker

Dette sier navnet ditt om hvem du er

SPRAYMALT: Med litt spraymaling kan man enkelt tilføre litt spreke farger i hjemmet, slik som på disse vedkurvene. © FOTO: Ailine Liefeld for Freunde von FreundenSPRAYMALT: Med litt spraymaling kan man enkelt tilføre litt spreke farger i hjemmet, slik som på disse vedkurvene. © FOTO: Ailine Liefeld for Freunde von Freunden

TØFF TRAPP: Med litt neonfarget maling og wallstickers kan du forvandle trappen din fra kjedelig til fargesterk © FOTO: Mixr, Ideas to stealTØFF TRAPP: Med litt neonfarget maling og wallstickers kan du forvandle trappen din fra kjedelig til fargesterk © FOTO: Mixr, Ideas to steal

Personvernpolicy